FitnessBlogger program: Emi - 4. hét

Már túl vagyok a harmadán…

Ez a program is rádöbbentett arra, hogy bizony milyen gyorsan eltelik egy hónap! Akik tudják, hogy a részt veszek a FitnessBlogger programban, kérdezték is, hogy tapasztalok-e valamilyen változást négy hét eltelte után. Talán a legfontosabb változás az, hogy kiléptem a komfortzónámból, mind az étkezést mind az edzést illetően. Az étkezés főleg múlt héten volt nehéz, mivel a felesleges cukrokat minimálisra csökkentettem. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy kis hangulatingadozásom volt. Viszont megtaláltam a tökéletes egészséges reggelit ezen a héten, végre, ami laktat is: tej zabpehellyel és magvakkal. Persze itt még van mit javítani/bővíteni, sajnos nem vagyok nagy „korai” evő. Az uzsonnázási szokásomon könnyebb volt változtatni, ott már „bevett formula” a tojás, barna zsömle, cottage cheese, tonhal konzerv stb.


Az edzésben ezen a héten már olyan gyakorlat is volt, ahol csak az öt szett letelte után pihenhettem, közben nem! A biszettek is szigorúak: semmi fölösleges pihenő! Ezek is olyan dolgok, amikkel kiléptem a komfortzónámból: eddig azért néha megengedtem magamnak itt-ott hosszabb pihenőt, mint ami „indokolt” lett volna. Ezen a héten már volt sikerélményem az új TRX-es gyakorlatokkal, ez a T és Y karhajlítás (mellgyakorlat - szerk.: ezek váll, ill. rotátorköpeny erősítő gyakorlatok [Mimi]) volt: fizikailag is nehéz volt, és sikerült végig feszítve tartanom a szalagot, nem lendítettem túl magam. A hátam sem éreztem már komolyabban. Azért nem hagyott nyugodni a dolog, és végiggondoltam, hogy hol lehet a probléma. Végül arra a véleményre jutottam, hogy a gerincfeszítő izmaim lehetnek gyengék a deadlifthez és a guggoláshoz. Úgyhogy Mimivel megbeszéltük, hogy külön gyakorlatokat fogunk erre végezni.


Sokan centiméterekben képzelik el a változást pár hét alatt. Én ebben nem hiszek. Csináltattam egy InBody-s mérést a program első hetén, ezzel a test izomtömegét, testzsírtömegét stb. mérik fel. Én a program végéig nem is fogok másikat csináltatni, mert a változásokhoz min. 2-3 hónap kell véleményem szerint. Testi változást talán a lábaimon tapasztalok, mintha feszesebb lenne a combom és a hátsóm. Másfelől, most, hogy kilőttem pár „gonosztevő” ételt, mintha laposabb lenne a hasam. Ettől meg is ijedtem egyik nap, féltem, hogy talán fogytam, de a mérleg annyit mutatott, mint a program elején, tehát szerencsére nem indultam el a lejtőn (mivel sajnos gyorsan fogyok). Irány az 5. hét! :)