Sajtos kosárka


A tejtermékek közül nagyon szeretem a túrót és a sajtokat. Ebben a receptben mindkettő szerepel: ropogós kosárkákban túrós, sajtos krém. Ideális sós ropogtatni való a főétkezések között, ráadásul a diétád sem fogja kárát látni.

HOZZÁVALÓK

(12 db kosárkához)

A kosarakhoz:
40 g naprafogóbél liszt (vagy más magliszt)
40 g zabkorpa
10 g (tápióka)keményítő (elhagyható, több liszttel helyettesíthető de ropogósabb tőle a tészta)
50 g sovány krémtúró
2 tojásfehérje

A töltelékhez:
200 g sovány krémtúró
60 g trappista sajt
2 tojássárgája
fűszerek ízlés szerint, pl. bors, chili, kömény

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Közben elkészítjük a tésztát: összekeverjük a liszteket, majd hozzáadjuk a túrót és a tojásfehérjét és tésztává gyúrjuk.
A tésztából 12 db kis gombócot készítünk, ezeket behelyezzük egy-egy szilikonos muffinforma aljába és teáskanál segítségével kosárkává formázzuk őket.

A tésztát 10 percig elősütjük, közben elkészítjük a tölteléket: a sajtot lereszeljük és összekeverjük a túróval, a tojássárgákkal és a fűszerekkel.

A sajtos-túrós krémet az elősütött kosárkákba kanalazzuk, majd tovább sütjük őket, míg a sajt meg nem pirul.
Miután kihűltek, könnyen eltávolíthatóak a formákból.

Jó étvágyat!

A recept a Peak Girls oldalára készült.

Több hozzávalót jó áron tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.