Almás, mandulás paleo muffin narancskrémmel


Ez a paleo süti receptem már picit a karácsonyi ünnepek hangulatát idézi, de az őszhöz is illik. Először csak almával, töltelék nélkül készítettem el, aztán továbbfejlesztettem, így született ez a narancskrémes változat. Különleges összetevői két, manapság igen népszerű diétás alapanyag: az útifűmaghéj és a konjac liszt.

HOZZÁVALÓK

(6 db muffinhoz)

  • 50 g mandulaliszt
  • 40 g eritrit
  • 20 g mandulavaj (vagy darált mandula)
  • 10 g útifűmaghéj
  • 1 nagy tojás
  • 1 narancs (kb. 200 g megpucolva)
  • 1 kisebb alma (kb. 100 g megpucolva)
  • 1-2 tk. konjac liszt (ha nincs, akkor útifűmaghéj)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • fahéj ízlés szerint
  • díszítésnek szeletelt mandula

ELKÉSZÍTÉS


Keverd össze egy tálban a mandulalisztet, eritritet, űtifűmaghéjat, szódabikarbónát, fahéjat és ha darált mandulát használsz, azt is.
A narancs felét, a megpucolt, feldarabolt almát, a tojást és a mandulavajat turmixold le, majd keverd a száraz összetevőkhöz. Hagyd kicsit állni a masszát, hogy az útifűmaghéj és a liszt beszívhassa a folyadékot. Ha nem voltak elég lédúsak a gyümölcsök, szükség lehet egy pici (max. 0,5 dl) vízre a massza lazításához.


Adagold a tésztát muffinformákba, majd a tetejüket szórd meg szeletelt mandulával.
Közepes lángon süsd őket míg meg nem barnul a tetejük.
Közben készítsd el a narancskrémet: a narancs másik felét turmixold le, adj hozzá konjac lisztet: ez fogja besűríteni és édesítsd ízlés szerint. Tedd be a hűtőbe, amíg el nem készülnek a sütik.
A kész muffinokat, mikor már hűltek egy picit, vágd félbe, kend meg az aljukat a narancskrémmel, majd tedd rájuk vissza a tetejüket.
Hűtőben napokig eltarthatók, puhák maradnak.

Jó étvágyat!


A recept a Peak Girls oldalára készült.

Több hozzávalót jó áron tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.
Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!
(Nem paleo!)