Szezámmagos csirkemuffin


Ha unod a natúr csirkemellet, vagy valami könnyen elcsomagolható és szinte bárhol fogyasztható ételre vágysz, tetszeni fog ez a recept.

HOZZÁVALÓK

(15 db kisebb muffinformához)

200 g csirkemell filé
100 g krémfehér- vagy fetasajt
100 g sovány krémtúró
1 tojás
40 g zabkorpa
20 g szezámmagliszt
5 g szezámmag
1 kk. szódabikarbóna
fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, só, bors, piros paprika)
1 dl víz

ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra.
A csirkemellet vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a sajtot, túrót, tojást, vizet és fűszereket. Botmixerrel turmixold homogén masszává. A zabkorpát és a szezámmaglisztet keverd össze, majd add hozzá a leturmixolt húsos masszát és keverd össze, végül adagold szilikon muffinformákba.


A tetejüket szórd meg szezámmaggal.
Süsd őket aranybarnára. Az enyémek kb. 20 perc alatt elkészültek.

Hidegen, friss salátával nagyon finomak.

Jó étvágyat!


1 db muffin tápanyagtartalma:
58 kcal, 6,3 g fehérje, 2,2 g szénhidrát, 2,4 g zsír


A recept a Peak Girls oldalára készült.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!


A szezámmaglisztet akciósan tudjátok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.