Paleo mákos-áfonyás muffin


Egy finom, omlós paleo süti receptjét osztom meg most veled. Omlósságát a kicsit magasabb zsírtartalomnak köszönheti, ám mindez olyan egészséges forrásokból származik, mint a kókusz, a mák és a kesudió, vagy más olajos magvak.

HOZZÁVALÓK

(12 db kisebb muffinhoz)

40 g mandulaliszt
40 g kókuszliszt
20 g mák
1 kk. szódabikarbóna
édesítő ízlés szerint (én kb. 45 g eritritet használtam)
40 g kókuszkrém
40 g kesudió vaj (krémesre turmixolt kesudió)
2 tojás
100 g áfonya
kb. 1 dl víz

ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Amíg melegszik keverd össze a liszteket, a mákot, eritritet, szódabikarbónát egy tálban. A kókuszkrémet, a tojásokat, a kesudió vajat turmixgépben keverd homogén masszává. Kb. 2 részletben add hozzá a lisztes keveréket, majd adagolj hozzá annyi vizet, hogy krémes állaga legyen.

Az áfonyából tegyél félre 12 szemet – ez lesz a díszítés – a többit keverd a tésztába.
Adagold a masszát a muffinformákba, majd a tetejüket díszítsd áfonyaszemekkel.
Kb. 20 perc sütésre lesz szükségük, akkor vannak készen, amikor már barnulni kezd a tetejük. Utána még pár percig a kikapcsolt sütőben hagyhatod őket.

Tápanyagtartalom egy db sütiben:
74 kcal, 4 g fehérje, 4 g szénhidrát, 5 g zsír



Tippek, ötletek:
Más bogyós gyümölcsökkel is érdemes kipróbálni, pl. szederrel, erdei gyümölcs mix-szel, meggyel, vagy akár reszelt almával.
Kesudió helyett mogyoró- vagy mandulavaj is használható.
Kókuszkrém helyett zsírosabb görög joghurt vagy tejföl kerülhet a sütibe, ám ekkor már nem paleo és kevésbé “jó” zsírokat tartalmaz (igaz így is csak kis mennyiségben).


A recept eredetileg a Peak Girls oldalra készült.


Több hozzávalót jó áron tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.

Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!
(Nem paleo!)