Tavaszi megújulás program: Eszti bemutatkozása


"Eszti vagyok, egy hónap múlva töltöm be a 21. életévemet. Kiskoromban kezdődött minden, amikor a nagymamám nyaranta tömte belém - akár este 11 órakor is - a sült krumplit, a sok süteményt és a hizlalóbbnál hizlalóbb ételeket. Persze kislányként nem gondoltam bele, hogy ez nekem később gondot fog jelenteni, nem csak a fizikumomat tekintve, hanem lelkileg is. Mindig bántott a rajtam levő súlyfelesleg, de sosem tettem ellene. Gimnázium után kikerültem Németországba egy évre, ahol egy önkéntes évet töltöttem el óvodában, és sikerült egy rossz párkapcsolatba csúsznom, a boldogtalanság nassolásokhoz vezetett, ez pedig újabb 10 kg felesleghez... Így amikor hazakerültem 2012 decemberében 80-81 kg-ot mutatott a mérleg nyelve. Nagyon elkeseredett voltam.

2013 elején nagy elhatározásra jutottam, belevágtam egy teljes életmód váltásba, kirekesztettem a cukrot, a finomított szénhidrátokat az étkezésemből és próbáltam minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Minden napra beiktattam a sportot, akár 20 vagy több percre, a lényeg az volt, hogy minden nap tegyek valamit a boldogságomért, a célomért, és azért, hogy egy olyan álmom teljesüljön amire már kiskorom óta vágytam, de csak akkor voltam elég erős ahhoz, hogy tényleg elhatározzam magam. Nagyon nehezen indult meg a fogyásom, de én nem adtam fel és folytattam amit elhatároztam, 4 hónapon keresztül semmit sem sikerült leadnom, majd ezután "olvadtak" le rólam a kilók, egyre nagyobb kedvet kaptam az egészhez, és egyre erősebb lett az akaraterőm, mert tudtam, hogy nem feleslegesen csinálom, van eredménye annak amibe belefogtam.

Természetesen a családom nélkül sehol sem tartanék, mindenben támogattak és segitettek nekem, sosem tettek egy rossz megjegyzést sem amiatt, amibe belekezdtem. Nagyon sok elismerést kaptam a közeli ismerőseimtől. Sokan fordultak hozzám (is), hogy mégis hogy értem el ezt, mi a titok? Mindig elmosolyogtam, hiszen a legtöbb ember ilyenkor azt a választ várja, hogy valami szertől fogytam, de csupán az egészséges táplálkozás, a sport, és az elszántság, ennyi a "titok".

Egyre több új dolgot tanultam, hogy mire kell figyelni, mikor mit ajánlott és mit nem ajánlott fogyasztanom, hogy érhetek el minél jobb eredményeket. Egyre több mozgásformát ismertem meg, eleinte nagyon szégyelltem magam, és otthon a kis szobámban tornáztam a világtól elmenekülve Norbi Duci Tréningre, amikor már kicsit erősebbnek és fittebbnek éreztem magam előkerestem Rubint Réka DVD-it, majd miután túl voltam az első minusz 10 kg-on elhatároztam, hogy elkezdek futni. Sosem futottam előtte, sőt, mindig is utáltam futni, de nagyon megszerettem és a mai napig ha tehetem kimegyek futni egy fél órát. WALKenergie-re járok hetente 1-2x, nagyon megszerettem a Pilatest, és jelenleg az új kedvencem a TRX lett, bár még csak barátkozom vele, de már most imádom!

Most azonban elérkeztem egy olyan ponthoz, hogy szükségem lenne segitségre, sokan gondolnák, hogy "jaj ilyenkor már minek és mit szeretne még elérni" , de én úgy gondolom, hogy most van leginkább szükségem egy edzőre, aki segitséget ad, és aki által tényleg elérhetem az álmomat. Az utolsó kis feleslegtől a legnehezebb megválni, amihez már szakértői támogatás kell, nagyon szeretném a segítségedet kérni Mimi! Igérem, hogy a kitartás és az elszántság megvan, ha bekerülök a szerencsések közé, mindent beleadok, teljes szivvel-lélekkel fogom végigcsinálni a programot, mert nekem ez egy hatalmas segitséget jelentene, elérni azt, amire már gyerekkorom óta vágyom! Szeretnék életemben először úgy felvenni egy bikinit, hogy ne kelljen szégyenkeznem és takargatnom magam, hanem magabiztosan állhassak és mind testileg mind lelkileg egy boldog nő lehessek!"