Aszaltszilvás gesztenyegolyók

Több helyen láttam már a gesztenye-aszalt szilva párosítást, így mindenképp ki akartam próbálni, mert kíváncsivá tett a dolog. ☺ Egy nagyon egyszerű édességet készítettem, gesztenyegolyókat csupa egészséges összetevőből. Nem kell sütni, nem lehet elrontani és még az ünnepek előtt az utolsó pillanatban is elkészül.


HOZZÁVALÓK


250 g natúr gesztenyemassza
200 g aszalt szilva
100 g kókuszliszt
50 g mandulavaj (vagy mogyoróvaj)
60 g fehérjepor (csokis vagy vaníliás, esetleg sütikrémes)
ízlés szerint édesítő, rum aroma, fahéj vagy mézeskalács fűszer


ELKÉSZÍTÉS


A gesztenyemasszát hagyd kiolvadni. Az aszalt szilvát tedd turmix gépbe és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Add hozzá a gesztenyemassza egy részét és turmixold össze.
Utána az egészet gyúrd egybe a többi hozzávalóval.
A én azt itt megadott mennyiségekkel készítettem, de előfordulhat, hogy neked más a fehérjeporod, több/kevesebb vizet tettél hozzá, így nem biztos, hogy összeáll, de az is lehet, hogy ragacsos lesz. Nyugi, elrontani nem tudod, ha ragad, tegyél bele még kókuszlisztet, ha nem tapad össze, akkor ici-pici folyadékot. Ezzel óvatosan, mert könnyű túl ragacsossá tenni. Ha jó az állaga, formálj belőle golyókat. Én 30 db golyót készítettem
Hűtőben tárold őket, hogy jól összeérjenek az ízek és nehogy megromoljon. Le is lehet fagyasztani.




Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!

A recept a Peak oldalán is megjelent.