Én mentolos ízesítésű étcsokit tettem bele, ami elég különleges ízvilágot varázsolt neki. Érdemes különféle ízesített csokikkal próbálkozni, szerecsére már elég nagy a választék a cukormentesek között is.
HOZZÁVALÓK
• 100 g zabpehelyliszt
• 100 g datolya
• 50 g kókuszzsír
• 50 g cukormentes csoki
• 1 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A datoylát turmixold össze a kókuszzsírral és a vízzel, majd az egészet gyúrd tésztává a zabpehellyel és zabpehelyliszttel. Ha csak zabpelyhed van otthon, akkor sincs gond, egyszerűen 100 g-ot darálj le kávédarálóval.
A csokit késsel forgácsold kis darabkákra és gyúrd bele a tésztába.
Ez után kétféle választásod van: vagy kisodrod a tésztát és kiszaggatod belőle a kekszeket, ahogy én is tettem, vagy kis golyókat formálsz és kilapítod őket.
Süsd őket kb. 10 percig, 200 °C-ra előmelegített sütőben.
Dobozban sokáig elvannak, ha lefedve tárolod őket, megpuhulnak az egyénként ropogós kekszek.
Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!