Pulykakockák Budapest módra


Mostanában sokféle receptet nézegetek, keresgélem a húsok egyszerű, mégis új ízeket nyújtó elkészítési módjait. Így találtam rá erre az ötletre is és nagyon jól siekrült, ezért mindenképp meg kell osztanom. ☺ Ha unod a natúr csirke-, vagy pulykamellet, próbáld ki ezt a finom zöldséges változatot, ami a csirkemájnak köszönhetően még különlegesebb.



HOZZÁVALÓK

(4 adaghoz)


  • 250 g pulykamell filé
  • 200 g csirkemáj
  • 250 g gomba
  • 200 g zöldborsó
  • 100 g sürített paradicsom (100%-os)
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3-4 szelet vékony, minőségi füstölt sonka (kb. 40 g)
  • só, bors, fokhagyma



ELKÉSZÍTÉS


A sonkát vágd kis csíkokra és kezdd el sütni egy serpenyőben. Amikor kisült belőle egy kevés zsír, add hozzá az apróra vágott hagymát, majd a hús- és májkockákat, a borsót, a paprikát, végül a paradicsom pürét és a gombát. Fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával, esetleg egy kis ételízesítővel. Szerencsére már kapható olyan, ami kizárólag szárított zöldségeket tartalmaz adalékok nélkül.
Főzd, míg a húskockák teljesen meg nem puhulnak.


Nagyon finom akár rizzsel, akár főtt burgonyával, vagy szénhidrátszegényebb változatban cukormentes savanyúsággal, vagy uborkával is.

Jó étvágyat!

A recept megjelent a Peak Girls oldalán is.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!