Linzerrel már minDen évben próbálkoztam és azt hiszem egyre jobbak lettek. NEm csoda, mert egyre inkább "igaziak". A szarvasos sütinél rájöttem, hogy szeretek vajjal sütni. (Az is linzer recept, ez csak ici picit más.) :D Az az igazi, nincs mese, a kókuszsírral brutál zsíros lesz amit csinálok, túróval jókat lehet, de a light vaj (nem margarin!) még jobb. Kétfélét használok, az egyik a Meggle joghurtos vaj a másik márkája President. Egyik sem "dzsuva", az árukon is látszik. Szóval jók. Emellett most van egy jó vödör Myproteines mandulavajam, a zsiradék egy részét az adta, a linzerben amúgy is sokszor van darált mag. :D
HOZZÁVALÓK
- 150 g liszt (Ebből nekem 90 g teljes kiőrlésű tönköly volt, 60 g szénhdirátcsökkentett, mert ennyi baradt belőle. Szerintem önmagában is jó bármelyik.)
- 50 g light vaj
- 30 g mandulavaj
- 40 g édesítő (eritrit + stevia, 4x erősségű)
- 1 tojássárgája
- rum és vanília aromák
- reszelt citromhéj
Töltelék: cukormentes lekvár, nálam erdei gyümölcsös és 75 g kellett, amivel 14 db sütit töltöttem meg.
ELKÉSZÍTÉS
Az összes hozzávalót gyúrd össze. Az aromák adagolásával, vagy egy kis citromlével tudod nedvesíteni a tésztát, ha nem akarna összeállni.
Nyújtsd vékonyra a tésztát, a legjobban szilikonos sütőlapon lehet kisodorni. Szaggass tetszőleges formákat, ahány "teljeset", ugyan annyi lyukasat is.
180 °C-os sütőben addig süsd őket, míg picit barnulni kezdenek. Akkor gyorsan vedd ki őket, mert könnyen megégnek! Ha elkészültek, cukormentes lekvárral ragaszdd össze őket.
Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!