Tavaszi megújulás program: Eszter - 7. hét

Túl vagyok a hetedik héten is. Nem volt könnyû sem edzés, sem étkezés szempontjából.

A kajával a hét vége felé eléggé hadilábon álltam, borzasztó zabálhatnékom volt. :( Igyekeztem nem "rossz" dolgokat enni, de a mennyiségeket nem nagyon tudtam tartani. Furcsálltam is a dolgot, mert már hetek óta egész jól be tudtam tartani mindent. Aztán vasárnap meg lett a magyarázat a dolgokra, ami szerintem minden nô életében havonta okoz hasonló zavarokat. Viszont érdekes volt, mert nem csokit és édes kekszeket kívántam, mint régebben, hanem csak egyszerûen folyamatosan éhesnek éreztem magam.

Viszont az edzésekkel ellensúlyozva volt a dolog! Nagyon gyilkos hetem volt, minden edzésen nagyon szenvedtem, de megcsináltam mindent. Megismerkedtem a bolgár guggolással, hát inkább nem mondok semmit... eddig számomra a "legutálatosabb" gyakorlat a kitörés volt, de mostanra az már nem okoz gondot. De ez a bolgár dolog...ez kegyetlen. Írtam is Miminek, hogy ez nagyon keményen gyilkos, erre ő kedvesen megnyugtatott, hogy ez mindig is gyilkos lesz :)! Hurrá :)

A másik dolog, amit kértem Mimitôl, az egy kis változtatás volt az edzéseimen. Igazából csak a hosszával lett gondom, mert sokszor bemelegítéssel, nyújtással, lihegéssel, vízivással, tokkal-vonóval együtt elérte a másfél órát. Nem mindig volt rá elég időm, sokszor már elkapkodtam a végét. Hamar talált nekem többféle megoldást is Mimi :)
Elôször is el kell kezdenem használni a TABATA órát. Nem volt újdonság ez a számomra, volt már szerencsém olyan edzésekhez, ahol ezt használtam. Köredzéseket kell vele csinálnom, ami több féle gyakorlatból áll, 30 mp. munka-30 mp. pihenô szakaszokkal, több körben.
A másik nagyon jó megoldás számomra, hogy bizonyos napokat kettéosztottunk, reggeli és esti edzésre. Ez azért jó, mert én rá tudok szánni kétszer bô fél órát, ellenben a másfél órákkal. Meg – nem tudom ti hogy vagytok vele – amikor reggel edzek, estére sokszor érzek késztetést arra, hogy valamit még mozogjak :)

Elöljáróban ennyit, részletesebben egy hét múlva ;)
Sziasztok!