Tavaszi megújulás program: Bea - 6. hét

Sziasztok!

Ezen a héten kezdtük el külön napokra bontani az alsó-, és a felsőtestet. Így fókuszáltabban tudok edzeni egy-egy területre. Az intervallum kardió edzéseket jövő héttől kezdem el. Ma beruháztam az edzésem, fogyásom elősegítése érdekében L-carnitine edzés előtti étrend kiegészítőbe. Ez a súlyzós edzések után segíti az izomregenerálódást, illetve kardió edzésnél a zsírégetést fokozza. Kellemes almás íze van. Jó, nem annyira fincsi, hogy ezt nyalogatnám unalmas óráimban, de nem is borzasztó.

Akit részletesebben érdekel az L-carnitine hatása, itt olvashat róla egy bővebb leírást:


Elhatározásra jutottam. Belekezdek újra a 90 napos diétába. Egyszer már elkezdtem és hatásos volt, pedig akkor nem is edzettem mellé. Pár kisebb módosítást természetesen be kell iktatnom. Ilyen például, hogy én most nem eszem húst, mint pár évvel ezelőtt, amikor csináltam a diétát. Így ehelyett jön a tofu, csicseriborsó, bab meg a többiek. Tudom ez utóbbi keményítő néven fut a diétában, viszont vegetáriánus számára tökéletes fehérjeforrás (főleg, ha komplettálja is az ember). Nos, így lehet, hogy megszegek néhány „szabályt” a 90 napos diéta szabályrendszerében. Talán inkább azt kéne írnom, hogy nem is konkrétan a 90 napos diétát fogok csinálni, inkább egy annak az alapjaira épülő étrendet. Tehát az megmarad, hogy délig gyümölcs, az első napom nyers saláta minden mennyiségben fehérjét tartalmazó ételekkel. Második nap a keményítős cuccoké  (mondjuk krumplit már régen nem ettem, de van egyéb keményítős étel). A harmadik nap a tészta nap (úgyis mindig mindenkinek a bűnözős napja :D ). A negyedik a gyümölcs és - mint ahogy tudjátok – a kör újraindul.

Szerettem ezt a programot, így most is örömmel vágok bele! Ti próbáltátok már ezt a diétát? Mi a véleményetek róla?


...............

[Megjegyzés (Mimi): Nos, az én véleményem röviden az, hogy: NE. Bővebben akár cikket is írhatnék róla, hogy miért nem ajánlom ezt senkinek és miért beszélnék le róla mindenkit, de ez a cikk már megszületett más tollából (és ezzel kb. mindenben egyetértek):
http://www.fogyokurak.hu/a-90-napos-dieta-megcafolasa--cikk
Úgyhogy a héten más megoldást keresünk, és én a tápanyagbevitel számolása felé hajlok, mert az a legpontosabb, legbiztosabb megoldás, igaz macerásabb is, de szerintem a cél érdekében meg lehet tenni. ;)]

...............


Szép hetet kívánok mindenkinek! Jó edzést, finom és egészséges ételeket! :)