Ehhez a finom, igazi őszies-télies, mondhatni ünnepi ételhez a kacsamell filét saját zsírjában – tehát hozzáadott zsiradék nélkül (!) – készítettem el, majd lila káposztát pároltam és egy kevés krumplit hozzá. Ez utóbbi szénhidrátszegény étrendben elhagyható, csak a káposztával is remek.
HOZZÁVALÓK
(2 adaghoz)• 2 fél bőrös kacsamellfilé
• 2 kisebb, vagy 1 nagyobb fej lilakáposzta (500-600 g)
• 1 fej lilahagyma
• 2 db burgonya
• 1 ek. ecet
• kevés víz
• só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A kacsamellről húzd le a bőrét, majd tedd fel egy serpenyőbe sülni: a zsír kisül belőle, ebben fogjuk elkészíteni a húst és a zöldségeket is.
A húst vágd kis szeletkékre, vagy csíkokra és fedő alatt süsd-főzd puhára. Ha kell, kis vizet adj hozzá, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
A káposztát szeld fel vékonyan, majd add hozzá a hagymához, sózd meg, önts rá egy kis vízben felhígított ecetet (kb. 1 ek-nyit, attól függően, mennyire erős). Lassú tűzön párold.
Ha készítesz sültkrumplit is köretnek, akkor a húst vedd ki a serpenyőből, majd a megmaradt kevés zsiradékban tudod készre sütni a karikrára vágott burgonyát.
Frissen, forrón tálald!
Jó étvágyat!