Fahéjas-almás muffin



HOZZÁVALÓK


  • 1 db közepes alma (150-180 g megpucolva)
  • 100 g görög joghurt
  • 30 g zabkorpa
  • 30 g kókusz-, makadámdió-, vagy szezámmagliszt (vagy vegyesen)
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint édesítő (nekem 20 g eritrit)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • fahéj


ELKÉSZÍTÉS


Az almát hámozd meg, vágd félbe és magozd ki, majd reszeld le nagy lyukú reszelőn, majd keverd hozzá az összes felsorolt hozzávalót. A sorrend lényegében mindegy, egy sűrű, krémes masszát kell kapj. Adagold a tésztát muffin formákba és közepes hőmérsékleten (kb. 160 °C-on), előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Az almának köszönhetően egy puha, picit szaftosabb, nagyon finom süti lesz a végeredmény.
Figyelj, hogy az alma mérete akkora legyen, mint a receptben megadott, különben ha több, széteshet a muffin.



Tipp: Ha nincs kókusz, makadámdió-, avgy szezámliszted otthon, készülhet összesen 60 g zabkorpával is a muffin, de a paleo maglisztek használatával picit alacsonyabb lesz a kész muffin felszívódó szénhidráttartalma, ellenben több lesz benne a rost.


Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!

Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!