HOZZÁVALÓK
- 1 db közepes alma (150-180 g megpucolva)
- 100 g görög joghurt
- 30 g zabkorpa
- 30 g kókusz-, makadámdió-, vagy szezámmagliszt (vagy vegyesen)
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 1 db tojás
- ízlés szerint édesítő (nekem 20 g eritrit)
- 1 kk. szódabikarbóna
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Az almát hámozd meg, vágd félbe és magozd ki, majd reszeld le nagy lyukú reszelőn, majd keverd hozzá az összes felsorolt hozzávalót. A sorrend lényegében mindegy, egy sűrű, krémes masszát kell kapj. Adagold a tésztát muffin formákba és közepes hőmérsékleten (kb. 160 °C-on), előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Az
almának köszönhetően egy puha, picit szaftosabb, nagyon finom süti lesz a
végeredmény.
Figyelj,
hogy az alma mérete akkora legyen, mint a receptben megadott, különben ha több,
széteshet a muffin.
Tipp:
Ha nincs kókusz, makadámdió-, avgy szezámliszted otthon, készülhet összesen 60
g zabkorpával is a muffin, de a paleo maglisztek használatával picit
alacsonyabb lesz a kész muffin felszívódó szénhidráttartalma, ellenben több
lesz benne a rost.
Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!
Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!
Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!