2015. november 15., vasárnap

Karalábés tonhalfasírt


Tonhalat általában salátában szoktam enni, de néha már unalmas… Volt otthon pár konzervem és valami újat akartam kirpóbálni, így születtek ezek a tonhalfasírtok.
Sütőben készítettem őket, mindenféle hozzáadott zsiradéktól mentesen.


HOZZÁVALÓK


3 tonhalkonzerv (150 g-osak, saját lében)
1-2 karalábé (150-200 g)
½ fej hagyma (50 g)
100 g sajt
50 g zabpehely
2 ek. útifűmaghéj (2 ek.)
1 tojás
só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A tonhalkonzervek levét öntsd le, majd a halat tedd egy nagy tálba. A karalábét és a sajtot reszeld hozzá nagy lyukú reszelőn. Add hozzá az apróra vágott hagymát, a zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a tojás és a fűszereket.

Jól keverj össze mindent, majd hagyd egy picit állni, hogy a zabpehely és az útifűmaghéj magába szívja a folyadékot és jól formázható állagúvá tegye a masszát.
Formálj belőle tetszés szerinti méretű fasírtokat.

Tipp.: ha nagy, tenyérnyi “halpogácsákat” készítesz, akár hamburgerhúsként is megállják a helyüket egy fitt burgerben.

Tedd a fasírtokat sütőpapírra, vagy szilikonos sütőlapra és 180 °C-os sütőben süsd őket aranybarnára, majd fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk szép legyen.

Hidegen, melegen, salátával, vagy más körettel is nagyon finom.


10 db lett, így egy fasírt kb. 120 kcal-t, 16 g fehérjét, 6 g szénhidrátot és csupán 4 g zsírt tartalmaz, annak ellenére, hogy nem is light sajttal készült. ☺


Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!


Pár hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!