Tonhalat általában salátában szoktam enni, de néha már unalmas… Volt otthon pár konzervem és valami újat akartam kirpóbálni, így születtek ezek a tonhalfasírtok.
Sütőben készítettem őket, mindenféle hozzáadott zsiradéktól mentesen.
HOZZÁVALÓK
• 3 tonhalkonzerv (150 g-osak, saját lében)
• 1-2 karalábé (150-200 g)
• ½ fej hagyma (50 g)
• 100 g sajt
• 50 g zabpehely
• 2 ek. útifűmaghéj (2 ek.)
• 1 tojás
• só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A tonhalkonzervek levét öntsd le, majd a halat tedd egy nagy tálba. A karalábét és a sajtot reszeld hozzá nagy lyukú reszelőn. Add hozzá az apróra vágott hagymát, a zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a tojás és a fűszereket.
Jól keverj össze mindent, majd hagyd egy picit állni, hogy a zabpehely és az útifűmaghéj magába szívja a folyadékot és jól formázható állagúvá tegye a masszát.
Formálj belőle tetszés szerinti méretű fasírtokat.
Tipp.: ha nagy, tenyérnyi “halpogácsákat” készítesz, akár hamburgerhúsként is megállják a helyüket egy fitt burgerben.
Tedd a fasírtokat sütőpapírra, vagy szilikonos sütőlapra és 180 °C-os sütőben süsd őket aranybarnára, majd fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk szép legyen.
10 db lett, így egy fasírt kb. 120 kcal-t, 16 g fehérjét, 6 g szénhidrátot és csupán 4 g zsírt tartalmaz, annak ellenére, hogy nem is light sajttal készült. ☺
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!
Pár hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!