2015. november 20., péntek

Paleo kókuszos-csokis muffin


A kókusz és a csoki nagyon kedvelt párosítás, én is többször kombinálom őket sütikben. Ez most azért különleges, mert egyrészt paleo, tehát nincs benne tejtermék, cukor, gabona, másrészt mert egy kis datolyával is feldobtam.

HOZZÁVALÓK


  • 80 g kókuszliszt
  • 50 g datolya
  • 30 g cukromentes étcsoki
  • 30 g csokis fehérjepor (paleoban marha-, vagy tojásfehérje)
  • 20 g kókuszreszelék
  • 20 g kókuszzsír
  • 5 g (1 ek.) útifűmaghéj
  • 1 tojás
  • ½ cs. sütőpor
  • kb. 2 dl víz



ELKÉSZÍTÉS


A datolyát, a tojást, a vizet és a kókuszzsírt turmixold le, majd keverd hozzá a többi hozzávalót. A csokit darabkákra forgácsolva keverd bele.
Folyadék annyi kell, amennyivel egy sűrű, de kenhető masszát kapsz. Adagold kisebb muffin formákba, majd süsd kb. 180 °C-on 20-30 percig.

Hűtőben tárolva pár napig friss marad. Jó sütizést!


A receptet a Peak Girls oldalára írtam.

Pár hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!


Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!
(Nem paleo.)