2017. augusztus 20., vasárnap

Duplán mogyivajas, csokis zabkeksz


Nagyon szeretek zabpehelyből csokidarabkás energiakekszeket készíteni, szerintem edzés előtt nagyon jó tápanyagforrás egy pár ilyen süti. Ez most különösen finom, ropogós let a sok mogyoróvajnak köszönhetően. Az extra benne az, hogy nem csak “sima” mogyivajat tartalmaz, hanem csokisat is.



HOZZÁVALÓK

(15 db sütihez)


  • 100 g zabpehely
  • 80 g cukormentes étcsoki
  • 70 g Freetella (vagy Dietella, vagy Wheytella)
  • 50 g mogyoróvaj
  • 50 g eritrit
  • 1 tojás

ELKÉSZÍTÉS

A zabpelyhet keverd össze a kétféle mogyivajjal, a tojással, édesítővel, a csokit pedig kis darabkákra vágva add hozzá.
Jól keverj össze mindent, majd egy sütőpapírral lefedett sütőlapra kanalazz kis halmokat a masszából. Formázz belőle lapos kis korongokat és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Forrón puhák és törékenyek lesznek, de amint kihűlnek, nagyon finom, ropogós, omlós keksz lesz belőlük.


Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
107 kcal / 3 g fehérje / 11 g szénhidrát / 7 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.