Egy különleges, keleti jellegű csirkemell receptet hoztam, ami amellett, hogy kiváló fehérjeforrás, a kesudiónak köszönhetően egészséges zsírokat is tartalmaz.
HOZZÁVALÓK
- 500 g csirkemell filé
- 100 g kesudió
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- szójaszósz
- só
- bors
- fokhagyma
- chili
- gyömbér
- kókuszzsír
ELKÉSZÍTÉS
A kesudiót áztasd be 1-2 órára, majd öntsd le a vizet és pirítsd meg egy serpenyőben.
A hagymát kockázd fel és kis kókuszzsíron kezdd el pirítani. Add hozzá a szintén kis darabokra vágott paprikát majd a felkockázott, vagy –csíkozott csirkemellett. Pirítsd meg, fűszerezd, majd fedő alatt főzd egy kicsit. Utána önts rá egy kis szójaszószt, add hozzá a pirított kesudiót és fedő nélkül süsd még egy pár percet.
Tálald rizzsel, vagy párolt zöldséggel.
Jó étvágyat!