Kesudiós csirke





Egy különleges, keleti jellegű csirkemell receptet hoztam, ami amellett, hogy kiváló fehérjeforrás, a kesudiónak köszönhetően egészséges zsírokat is tartalmaz.


HOZZÁVALÓK


  • 500 g csirkemell filé
  • 100 g kesudió
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • szójaszósz
  • bors
  • fokhagyma
  • chili
  • gyömbér
  • kókuszzsír


ELKÉSZÍTÉS



A kesudiót áztasd be 1-2 órára, majd öntsd le a vizet és pirítsd meg egy serpenyőben.
A hagymát kockázd fel és kis kókuszzsíron kezdd el pirítani. Add hozzá a szintén kis darabokra vágott paprikát majd a felkockázott, vagy –csíkozott csirkemellett. Pirítsd meg, fűszerezd, majd fedő alatt főzd egy kicsit. Utána önts rá egy kis szójaszószt, add hozzá a pirított kesudiót és fedő nélkül süsd még egy pár percet.

Tálald rizzsel, vagy párolt zöldséggel.

Jó étvágyat!



A recept a Peak oldalán is megjelent.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!