2016. január 23., szombat

Édes-savanyú csirke


Mostanában különböző ízesítésű húsokkal kísérletezek, az egyik legjobb az édes-savanyú lett. Természetesen nem készen kapható szószból készült, hanem friss zöldségekből.  Az édes ízt a répa, a hagyma és az ananász, a savanyút egy pici ecet adta neki. Érdemes kipróbálni, ha unod a natúr csirkét!


HOZZÁVALÓK

(4 adaghoz)

500 g csirkemell filé
1 kisebb fej hagyma (kb. 80-100 g)
½ zeller gumó (kb. 100 g)
1-2 sárgarépa (150-200 g)
1 piros húsú paprika (80-100 g)
½ ananászkonzerv (vagy 150-200 g friss ananász)
2 dl paradicsompüré
pár ek. light ketchup (kb. 50 g)
1-2 ek. almaecet
só, bors, fokhagyma


ELKÉSZÍTÉS


A hagymát vágd apró kockákra majd egy kis vízben kezdd el párolni. Add hozzá a vékony csíkokra vágott répát és a felkockázott zellert, valamint a csirkemell kockákat. Sózd, borsozd, ízesítsd fokhagymával, majd fedő alatt főzd, míg a hús mindenhol kifehéredik.

Utána add hozzá a felkockázott paprikát, a paradicsompürét és a lecsepegtetett ananászkonzervet. Végül egy pici almaecettel tedd savanykásabbá. Érdemes közben kóstolgatni.


Tálald rizzsel, vagy akár hidegen is fogyaszthatod salátával.




Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!