Volt otthon egy szép ananászom, aminek egy részét mindenképpen ki akartam próbálni sütéshez. A gyümölcs tökéletes párost alkot a kókusszal, így készültek el a piña colada muffinjaim. Ha te is szereted őket, mindenképp próbáld ki a receptet!
HOZZÁVALÓK
• ½ ananász (250 g)
• 100 g zabpehelyliszt
• 30 g kókuszliszt
• 30 g vaníliás fehérjepor
• 30 g kókuszreszelék (+ kb. 10 g a díszítéshez)
• 30 g kókuszzsír
• 1 dl növényi tej, vagy víz*
• 1 tojás
• ½ csomag sütőpor
• eritrit és rum aroma ízlés szerint
*A legjobban a kókusztej illik hozzá, én kókuszos mandulatejet használtam. Lényeges, hogy valódi tejtermék ne kerüljön bele, mert az keserűvé teheti az ananászt!
ELKÉSZÍTÉS
Keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojást, olvadt kókuszzsírt és a kókusztejet.
Az ananászt miután megpucoltad, vágd apró kockákra, majd keverd a tésztába.
A kész masszát én muffinformákba kanalaztam, de egy kisebb, magasabb falú tepsiben is készítheted. A süti tetejét kókuszreszelékkel és fahéjjal díszítettem.
Előmelegített sütőben (160-170 °C-on) süsd őket kb. 30 percig, míg a tetejük meg nem barnul.
Az egész süti tápanyagtartalma:
1300 kcal, 55 g fehérje, 110 g szénhidrát és 70 g zsír
Én 9 közepes muffint készítettem belőle, tepsiben több kisebb kocka süti készülhet.
Pár hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!
Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!