Diétás Oreo


Még karácsonyra sütöttem sokféle aprósütit, akkor jutott eszembe, hogy valami Oreo szerűség is jó lenne: kakaós tészta + vaníliás krém.
A végeredmény nem egy tipikus ropogós keksz lett, inkább puha, mert dobozban tároltam, mégis sikeres volt, úgyhogy megosztom veled a receptet. ☺



HOZZÁVALÓK


70 g light vaj
50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g mandulaliszt
40 g édesítő (eritrit-stevia, 4x-es erősségű)
20 g sűrű állagú, lehetőleg kazein tartalmú fehérjepor
20 g cukrozatlan kakaópor
1 db nagy tojás
1-1 kk. szódabikarbóna és sütőpor

Krém:
30 g light vaj
30 g sűrűre keverhető, vaníliás fehérjepor (ha nincs ilyened, más fehérje és konjac liszt, hogy besűrűsödjön)
vanília aroma
folyékony, vagy por édesítő
kevés víz



ELKÉSZÍTÉS


A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd nyújtsd ki és szaggass belőle kisebb korongokat.
Süsd őket 180 °C-os sütőben 10-15 percig. Közben készítsd el a krémet: a vajat olvaszdd meg, add hozzá a fehérjét, édesítőt, aromát és annyi vizet, amennyivel sűrű krémes állagúvá tudod keverni.
A kész korongokat tapaszdd össze a krémmel.

Nekem 23 db sütim lett, így egy db csupán 46 kcal-t tartalmaz, 3 g fehérjét, 4 g szénhidrátot és 2 g zsírt.





A recept megjelent a Peak oldalán is.