Még karácsonyra sütöttem sokféle aprósütit, akkor jutott eszembe, hogy valami Oreo szerűség is jó lenne: kakaós tészta + vaníliás krém.
A végeredmény nem egy tipikus ropogós keksz lett, inkább puha, mert dobozban tároltam, mégis sikeres volt, úgyhogy megosztom veled a receptet. ☺
HOZZÁVALÓK
• 70 g light vaj
• 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
• 50 g mandulaliszt
• 40 g édesítő (eritrit-stevia, 4x-es erősségű)
• 20 g sűrű állagú, lehetőleg kazein tartalmú fehérjepor
• 20 g cukrozatlan kakaópor
• 1 db nagy tojás
• 1-1 kk. szódabikarbóna és sütőpor
Krém:
• 30 g light vaj
• 30 g sűrűre keverhető, vaníliás fehérjepor (ha nincs ilyened, más fehérje és konjac liszt, hogy besűrűsödjön)
• vanília aroma
• folyékony, vagy por édesítő
• kevés víz
ELKÉSZÍTÉS
Süsd őket 180 °C-os sütőben 10-15 percig. Közben készítsd el a krémet: a vajat olvaszdd meg, add hozzá a fehérjét, édesítőt, aromát és annyi vizet, amennyivel sűrű krémes állagúvá tudod keverni.
A kész korongokat tapaszdd össze a krémmel.
Nekem 23 db sütim lett, így egy db csupán 46 kcal-t tartalmaz, 3 g fehérjét, 4 g szénhidrátot és 2 g zsírt.