2018. március 4., vasárnap

Málnás-pisztáciás pohárkrém


Az új Peak termékek közül egyértelműen a pisztáciakrém lett a kedvencem. Amúgy is imádom a mogyoróvajat és társait, de ez különösen finom lett. Találtam egy epres-pisztáciás tiramisu receptet, ez adta az ötletet az alábbi pohárkrémhez, bár eléggé átalakítottam. :D Nekem fagyasztott málnám volt otthon, piskóta helyett csokis-zabkorpás krémet készítettem a tojásos ízű krémhez pedig túrót, joghurtot na és a madártejes Keep Calm Caseint.

HOZZÁVALÓK

(2 kis pohárhoz)


  • 125 g sovány krémtúró
  • 15 g madártej ízű Keep Calm Casein
  • 100 g görög joghurt
  • 30 g zabkorpa
  • 5 g zsírszegény kakaópor
  • 30 g Peak pisztáciakrém
  • kb. 60 g málna
  • édesítő ízlés szerint

+ díszítésnek pár szem pisztácia



ELKÉSZÍTÉS


A pohárkrémnek 2 féle rétege lesz: az egyik csokis-pisztáciakrémes zabkorpás, a másik madártej ízű, túrós-joghurtos.
A csokis krémhez a zabkorpát keverd össze a kakaóval, öntsd fel kb. 2 dl (vagy picit több) vízzel és lassú tűzön főzd krémessé. Ha tejbegríz szerű az állaga, akkor készen van. Hagyd picit hűlni, majd keverd hozzá a pisztáciakrémet. Ez édes, de ha te még édesebben szeretnéd a desszertet, ízlés szerint keverj bele édesítőt.
A túrós krém elkészítése még egyszerűbb: keverd össze a túrót, a joghurtot és a fehérjeport. Ha túl sűrű lenne, pici vizet is adj hozzá. Ha nem kaptál krémes túrót, akkor egyszerűen botmixer segítségével a rögös túró és a joghurt összemixelésével is simává tudod tenni a krémet.
Most következik a kreatívabb része a dolognak: rétegezd kis poharakba a krémeket és a málnát. Először jöhet egy-két evőkanál csokis-zabos krém, utána túrókrém, majd egy maréknyi málna. Végül újra a krémek, a pohárkák tetejére pedig pár szem málna és pisztácia darabkák.
Tedd a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek.


1 adag tápanyagtartalma: 290 kcal, 22 g fehérje, 20 g szénhidrát, 13 g zsír


A recept a Peak oldalára készült.