Nutriversum termékteszt


Év elején kaptam egy csomó termékmintát a Nutriversumtól, Instán mutattam is őket és ígértem, hogy írok róluk beszámolót. Bár ez elég szubjektív, hiszen a fehérjék azok most vagy ízlenek, vagy nem, tök egyénfüggő... a BCAA esetében szintén. Talán a preworkout (meg a shaker :D) az, amiről objektívabb véleményt lehet mondani.
Minden esetre, ha már megígértem, írtam nektek egy kis összefoglalót a termékekről. ;)


Shaker: van alul egy kis por tartója, benne meg egy kis drót "labda", ami segít jól, csomómentesre összerázni a fehérjét. Szóval praktikus.


Fehérje: Pure Whey Pro
Rengeteg ízben létezik ez a fehérje, én 10 pici mintát kaptam, plusz választottam egy nagyot narancs-maracuja ízben. Hogy milyenek: elég finomak, az változó, hogy nekem melyik ízlett jobban, melyik kevésbé, az Instás bejegyzés alatt a többségüket pontoztam is, akit érdekel meg tudja nézni. ;)

Írok inkább a tényekről:
Tejsavófehérje koncentrátumról van szó, tehát gyors felszívódású fehérje, de a tejsavófehérjék közül a legkevésbé "tiszta" és gyors (nem izolátum és nincs is benne izolátum).
Fehérjetartalmát tekéntve a csokis ízek 75%-osak, a többi 79%-os, ami jónak számít.
Az összetevőket bemásoltam a csokisról, ez alapján el tudja mindenki dönteni, mennyire tetszik/nem tetszik neki:
 tejsavó koncentrátum, sovány kakaópor (9%), növényi olajok [növényi közepes szénláncú trigliceridek (mct) kókuszolajból] emulgeálószerek (nátrium-kaboxi-metil-cellulóz, szója lecitin), aromák, édesítőszer (szukralóz), vanília kristály.



Pre-Workout:
Szeretem az edzés előtti pörgetőket, bár nem mindig használom, amikor teszteltem épp eléggé rájuk voltam függve. Meg a koffeinre is, úgyhogy a 200 mg-ból, ami benne van, sokat nem éreztem, nem pörögtem tőle különösebben. Amit éreztem az a béta-alanin. Nem sok tápkieg van, amitől érzel is valamit ha beszeded (az egyik a koffein, már ha épp hat rád valamit :D), de a béta-alanin ide tartozik: ilyen bizsergető érzést okoz, pontosan nem lehet megfogalmazni meg leírni, de aki próbálta, tudja.
Ízre közepes mindkettő a kólás-limeos is meg a körtés is. Egész jók, de van mellékízük.
Összetételre tetszik, mert nem csak arról szól, hogy kapsz egy nagy adag koffeint, hanem van itt más is:

Hatóanyagok 1 adagban (7 g): a-akg komplex: 2000 mg, amelyből l-arginin 1316 mg és alfa ketoglutarát kalcium : 686 mg, béta alanin: 1500 mg,  l-citrullin dl-malát (1:1): 1000 mg, amelyből l-citrullin: 550 mg, koffein (caffeine anhydrous): 200 mg, mikronizált bcaa 2:1:1: 150 mg (l-leucin: 75 mg, l-valin: 37,5 mg, l-isoleucin: 37,5 mg), kreatin monohidrát (mikronizált): 120 mg, amelyből kreatin: 106 mg, b3 vitamin (niacinamid formában): 30 mg (187% nrv*).



BCAA:
Hatásról - ahogy a fehéjre esetében sem, - itt sem nagyon lehet mit írni, az íz meg szubjektív dolog. Nekem édesebben ízlettek, amelyikhez véletlen túl sok vizet tettem, az rossz volt. A citromos volt, ami nem ízlett, a többi igen, talán a ribizli, a mangó és a lime volt a legjobb.




A nagy fehérjémről is csináltam képet :D meg gyártottam vele egy kekszkrémes zabkását naranccsal, bogyós gyümikkel és zabfalatokkal díszítve. Gondoltam megosztom azt is. :D