2017. november 30., csütörtök

Csokis muffin ír krémlikőrös fehérjével


Ír krémlikőr ízű, csokis muffinok zabpehelylisztből, fehérjeporral. Nagyon egyszerű az elkészítése, finom, tápláló és akár karácsonyi díszítést is kaphatnak.


HOZZÁVALÓK

(12 db kisebb muffinformához)

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 70 g margarin (én joghurtosat használtam, lehet light is)
  • 30 g ír krémlikőr ízű Slim Secret Protein
  • 30 g zsírszegény kakaópor
  • 1 tojás
  • édesítő ízlés szerint
  • 1/2 csomag sütőpor


A tetejére:

  • 100 g zsírszegény friss krémsajt (vagy sovány krémtúró)
  • 20 g ír krémlikőr ízű Slim Secret Protein


ELKÉSZÍTÉS

A margarint keverd ki a tojással, majd add hozzá a zebpehelylisztet, a fehérjeport, a kakaóport, a sütőport és ízlés szerint édesítőt, valamint annyi vizet (nekem kb. 1 dl kellett), hogy krémes, muffintészta állagú masszát kapj.
Adagold a tésztát szilikon muffinformákba, majd 160 °C-os sütőben alul-felül sütésen süsd készre. 20-30 perc alatt készül el, ellenőrizni kell, mert minden sütő más...

A kész muffinok tetejére egy fehérjés sajtkrémes máz kerül, ehhez keverd ki a krémsajtot a proteinporral és ha kell, egy piciket vízzel. Itt óvatosan add hozzá a folyadékot, mert nem szabad, hogy folyós legyen.
Egy-egy teáskanállal kenj belőle a muffinok tetejére. Én kis karácsonyi ostya figurákat is tettem rájuk.

Tápanyagtartalom 1 db muffinban:
87 kcal, 6 g fehérje, 6 g szénhidrát, 4 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.