Linzer túrós-fehérjés tésztából

A lekvárral összeragasztott csillagok, virágok, szívecskék sokunk kedvenc süteményei közé tartoznak. Az eredeti süti omlós tésztája a sok zsiradék miatt nem éppen diétás, de létezik túróval felturbózott verziója is. Ez máris jobban hangzik, a lisztet pedig ki lehet váltani részben egészségesebb alternatívákkal, részben fehérjeporral.
Én házi készítésű őszibarack, és meggyes málnalekvárt használtam és készítettem egy különlegesebb változatot is, amit a 2. képen láttok: a mandulaliszt felét máklisztre cseréltem.

HOZZÁVALÓK


50 g telejs kiőrlésű zabliszt
50 g mandulaliszt
50 g vaníliás fehérjepor (kevert, vagy kazein)
50 g eritrit
40 g kókuszzsír
150 g zsírszegény túró
1 tojásságája
rum aroma, citromlé

Töltelék: cukormentes lekvár

ELKÉSZÍTÉS


Keverd össze a liszteket, fehérjeport, eritritet, majd add hozzá a kókuszzsírt, túrót és tojássárgáját és kezdd el összegyúrni a tésztát. A túrót érdemes részletekben hozzáadni, mert ha túl sok lesz, túl lágy maradhat a tészta. Ha túl kemény a tésztánk, nem akar összeállni némi rumaromával és/vagy citromlével lehet rajta segíteni – sőt ez az ízeket is javítja.

Ha elkészült a tészta, nyújtsd ki (ha nagyon lágy, hűtőben pihentesd előtte és lisztezd be a nyújtólapot), majd szaggass belőle tetszőleges formákat. A lényeg, hogy legyen ugyanannyi lyukas korongod is, mint amennyi “teljes”.
180 °C-os sütőben vastagságtól függően kb. 10 perc alatt elkészülnek. Amint picit barnulni kezdenek, vedd ki a tepsit a sütőből, mert könnyen megégnek.
Ha kihűltek a tallérok, ragaszdd őket össze cukormentes lekvárral.




A recept a Peak Girls oldalára készült.


Több hozzávalót jó áron tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.