Almás mogyorós-fehérjés mézeskalács pohárkrém


Egy igazi téli pohárkrém receptjét osztom most meg, amiben a mézeskalács, a sült alma és a mogyoró ízvilága keveredik. Mindez egy cukormentes, zsírszegény és magas fehérjetartalmú desszert, vagy ünnepi uzsonna formájában!


HOZZÁVALÓK

pár szem egészséges mézeskalács, vagy más keksz, vagy zabpehely + édesítő + mézeskalács fűszer
1 adag mogyorós fehérjepor (Micellar Casein)
½ doboz (125 g) sovány krémtúró
1 kisebb alma
édesítő és fahéj, vagy mézeskalács fűszer ízlés szerint
pár szem törökmogyoró

ELKÉSZÍTÉS


Az almát hámozd meg, kockázd fel, szórd meg édesítővel és fahéjjal, majd egy pici vizet aláöntve mikróban főzd meg. Akkor jó, ha finom, sült alma illatú almadarabkás szószt kapsz.

A túrót keverd össze a fehérjeporral és egy kis vízzel.

Ez után már csak az összeállítás van hátra: egy desszertes pohárka aljára tegyél pár kanál túrókrémet, erre összetört mézeskalácsot, majd jöhet az alma és így tovább. A tetejére alma kerüljön, díszítésnek pedig egy pici mézeskalácsforma és pár szem mogyoró.


A sütihez van egy szuper zablisztes-fehérjeporos receptem, amit ITT találsz, de bármilyen cukormentes/diétás keksz megfelel, ha pedig nincs ilyened, vagy gyorsan szeretnéd elkészíteni a desszertet, egyszerűen keverj össze egy kis zabpelyhet mézeskalácsfűszerrel és édesítővel és ezt rétegezd a túró és az alma közé. Akár darált mogyoródarabkákat is keverhetsz bele. ;)

Hűtőben hagyd legalább fél napig, hogy a keksz, vagy zab megpuhuljon és összeérjenek az ízek.


A receptben megadott mennyiség egy egész étkezésre elegendő (mondjuk tízóraira vagy uzsonnára), ezért ha desszertnek szánod, kisebb pohárkákba adagold.


A receptet a Peak oldalára írtam.