2016. október 12., szerda

Fehérjés túrókrém dietella csokis mogyorókrémmel rétegezve


Egy nagyon finom, csokis-rumos-mogyorós, akár a túrórudihoz is hasonlítható ízvilágú pohárkrém receptjét hoztam. Nagyon tápláló, ugyanis mind fehérjében, mind lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag, és a Dietellának köszönhetően nem csak különleges, hanem jó zsiradékokat is tartalmaz.
Jó választás édesszájúaknak tízóraira, vagy uzsonnára.


HOZZÁVALÓK


250 g sovány krémtúró, vagy cottage cheese
30 g zabpehely
20 g Slim Secret Protein rumos-csokis ízben
20 g (kb. 1 ek.) Dietella
édesítő ízlés szerint (nálam 20 g eritrit)
pici reszelt citromhéj
dísznek ropogós müzli, vagy pár szem mogyoró, étcsoki
kevés víz


ELKÉSZÍTÉS



A krémtúrót keverd össze az édesítővel és a citromhéjjal, plusz adj hozzá egy kis vizet, hogy krémesebb legyen. Ha cottage cheese-t használsz, mint én, vagy rögös túróval dolgozol akkor érdemes botmixerrel átmenni rajta, hogy homogén massza legyen.
A túrókrém felét válaszd külön és add hozzá a fehérjeport, plusz annyi vizet, hogy jól össze tudd keverni.


Fogj egy desszertes poharat, vagy kis befőttes üveget és rétegezd bele a krémet így: egy réteg rumos-csokis túró, egy kis zabpehely, utána a fehér túrókrém és így tovább. A tetejére egy kanál Dietella kerül. Ha hűtőben volt a mogyorókrémed, érdemes kicsit megolvasztani, hogy jól el tudd kenni a desszertkrém tetején. A végén már csak egy kis díszítés kell: én magam készítettem egy müzlikeveréket zabpehelyből, natúr kukoricapehelyből, egy kevés földimogyoróból és összeforgácsolt étcsokiból, ebből szórtam a tetejére kb. 20 g-ot.
Akár fogyaszthatod is, vagy tedd a hűtőbe pár órára, vagy akár éjszakára.
Én egy köztes étkezésre, vagy reggelire ajánlom.

Jó étvágyat!




A receptet a Peak oldalára készítettem.