2016. október 26., szerda

Dietellás zabkása


Zabpehelyből és –korpából sokféle fehérjés-gyümölcsös kását szoktam készíteni, van, mikor teszek hozzá vagy rá extrákat, pl. valamilyen pudingot vagy épp kesuvajat, mogyivajat, vagy csak simán kakaóport. Természetesen Dietellával, azaz a Peak cukormentes csokis mogyorókrémével is ki kellett próbálnom. Íme, az eredmény:


HOZZÁVALÓK


40 g zabpehely és zabkorpa keveréke
1 adag fehérjepor – jó a sűrű állagú, akár protein puding
1 ek. Dietella + 1 kevés a tetejére
díszítésnek gyümölcsök, natúr gabonapelyhek



ELKÉSZÍTÉS


A zabot öntsd fel kb. 2x-es mennyiségű vízzel, majd mikrózd 2 percig. Akkor lesz jó a kásád, ha már beszívta az összes vizet. Keverj hozzá bármilyen ízlés szerinti proteinport. A legjobb, ha protein pudingot teszel bele, vagy valamilyen sűrű állagú fehérjét, mint a Yummy Protein vagy a Micellar Casein, mert így sokkal nagyobb adag és krémesebb kásád lesz.
Keverj bele egy kanál Dietellát – hogy mekkora kanállal, azt rád bízom :D – majd a tetejét díszítsd gyümölcsökkel, müzlivel, magvakkal és pár csepp olvasztott Dietellával.

Melegen is finom, de ha hűtőbe teszed éjszakára, akkor egy finom reggeli fog várni. ;)


A receptet a Peak oldalára írtam.