2016. október 10., hétfő

Banános-bogyós zabkása protein pudinggal


Egy finom reggeli, vagy akár uzsonna receptet hoztam. A zabkása most nem pehelyből, hanem zabkorpából készült, amit egy kis kókuszliszttel kevertem, így szép nagy mennyiségű, tejbegríz szerű étel készült.
Ezt áfonyás Yummy proteinből készült fehérjepudinggal borítottam be és gyümölcsökkel díszítettem.



HOZZÁVALÓK

  • 40 g zabkorpa
  • 20 g kókuszliszt
  • 20 g eritrit
  • 30 g áfonyás Yummy Protein
  • 1 kk. konjac liszt
  • 1 banán
  • pár szem bogyós gyümölcs
  • fahéj
  • víz


ELKÉSZÍTÉS


A zabkorpát, a kókuszlisztet és az édesítőt keverd össze, majd öntsd fel kb. 2x annyi vízzel, mint amennyi ellepi. Ha szeretnéd, egy kis vanília aromával is ízesítheted. Tedd a mikróba pár percre. A zabkorpa és a kókuszliszt be fogja szívni a vizet és egy tejbegríz szerű krémet fogsz kapni. Ebbe keverj bele néhány banánkarikát, a gyümölcs felét pedig tedd félre a díszítéshez.


A fehérjeport keverd össze egy kiskanál konjac liszttel (ez ki is maradhat, mert a Yummy Protein eleve sűrű, de a konjac liszt még pudongosabbá teszi) és óvatosan, kevergetés mellett adagolj hozzá annyi vizet, amennyivel pudingos állagúvá tudod keverni. A kész proteinpudingot kanalazd a zabkása tetejére, majd díszítsd banánnal, bogyós gyümölcsökkel és fahéjjal.
Tedd a hűtőbe éjszakára és reggel már vár is a finom zabkása!


A recepet a Peaknek készült.