Meggyes zabszelet


Nagyon szeretem a boltban kapható zabszeleteket, ám ezek összetétele hagy némi kivetni valót maga után. Hogy ne mindig azokat egyem, többször próbálkoztam már saját készítésű változattal, amiben 0 g a hozzáadott cukor, a boltinál több zab és egy kis fehérje is van. Mindig ehetőek lettek, de talán a mostani a legjobb az összes közül, ezért ezt meg is osztom veled. Finom energiaszelet kisebb étkezésekre vagy edzés előtti nassolásként.

HOZZÁVALÓK


200 g zabpehely
100 g (fagyasztott) meggy
50 g mandulaliszt
20 g kókuszreszelék
20 g vaníliás fehérjepor
20 g kókuszzsír
1 tojás
édesítő és fahéj ízlés szerint
kb. 3 dl víz

ELKÉSZÍTÉS


Fogj egy nagy tálat és minden hozzávalót keverj össze benne. A vízzel csak óvatosan, attól függ mennyi kell, hogy a zab mennyire szívja meg magát és milyen a fehérjeporod állaga. Egyébként elrontani nem lehet, ha szétesik a massza, folyadék kell, ha híg, akkor zab.


Egyengesd a keveréket egy tepsibe. Nekem egy 20x24 cm-es szilikon tepsit pont jól kitöltött. Olyan vastagon legyen a tészta, amilyen vastag szeleteket szeretnél. Minél vékonyabb, annál nagyobb eséllyel lesz ropogós.
Előmelegített, 200 °C-os sütőben süsd aranybarnára. Mielőtt majdnem kész lenne, kiveheted kis időre felszeletelni tetszőleges méretűre, így nem fog szétmorzsolódni. Én 16 db kockára vágtam, de akár 8 db szép, méretes zabszelet is készíthető belőle.

Próbáld ki más gyümölccsel, kókusz helyett darált magvakkal is!


A receptet a Peak honlapjára írtam.



Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!