Chocolate chip muffin – feketén-fehéren

Egy muffin, amiben a fehér- és az étcsoki ízek váltakoznak: kakaós tésztában fehér csokidarabkák, vaníliás tésztában étcsoki darabkák.
Mindez cukormentesen, fehérjedúsan és akár a paleo étrendbe is beilleszthető összetételben.
Finom, egyszerű, mégis különleges csokidarabkás muffin. ;)

HOZZÁVALÓK

  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g kókuszliszt
  • 50 g vaníliás fehérjepor (Peak Protein 85-öt használtam, paleoban tojás-, vagy marhafehérje, vagy helyette is mandula- és/vagy kókuszliszt)
  • 50 g mandulavaj (krémesre darált mandula)
  • 10 g útifűmaghéj
  • 1 tojás
  • ½ csomag sütőpor
  • eritrit, vagy más édesítő ízlés szerint
  • 2-3 dl víz

Továbbá:

  • 15-15 g cukormentes fehér- és étcsoki
  • 10 g holland kakaópor
  • 2x0,5 dl víz

ELKÉSZÍTÉS


Keverd össze a liszteket, a fehérjeport, sütőport és útifűmaghéjat, majd add hozzá a mandulavajat, tojást és annyi vizet, amennyit felvesznek a lisztek. Hogy ez mennyi, az sokban függ a használt fehérjeporodtól is. Nekem a sűrűbb, kevert fehérjével 3 dl-re volt szükségem, hogy egy krémes, kenhető, de messze nem folyós állagú tésztát kapjak. Ha a fehérjeportól nem elég édes, adj hozzá eritritet.

Ezek után válaszdd két részre a masszát, majd az egyik feléhez adj 10 g kakaóport és még egy pici vizet. Ebbe a csokis masszába forgácsold egy kés segítségével a fehércsokit, a másik, vanlíiás tésztába pedig az étcsokit. Ha túl sűrű, ehhez is adj még egy pici folyadékot.
A két féle tésztából kanalazz felváltva muffin formákba. Nekem ebből a mennyiségből 16 kisebb sütim lett.

Süsd őket kb. fél órát, és készen is vannak.

Jó sütizést!



Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!


Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!