Mindez cukormentesen, fehérjedúsan és akár a paleo étrendbe is beilleszthető összetételben.
Finom, egyszerű, mégis különleges csokidarabkás muffin. ;)
HOZZÁVALÓK
- 50 g mandulaliszt
- 50 g kókuszliszt
- 50 g vaníliás fehérjepor (Peak Protein 85-öt használtam, paleoban tojás-, vagy marhafehérje, vagy helyette is mandula- és/vagy kókuszliszt)
- 50 g mandulavaj (krémesre darált mandula)
- 10 g útifűmaghéj
- 1 tojás
- ½ csomag sütőpor
- eritrit, vagy más édesítő ízlés szerint
- 2-3 dl víz
Továbbá:
- 15-15 g cukormentes fehér- és étcsoki
- 10 g holland kakaópor
- 2x0,5 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
Keverd össze a liszteket, a fehérjeport, sütőport és útifűmaghéjat, majd add hozzá a mandulavajat, tojást és annyi vizet, amennyit felvesznek a lisztek. Hogy ez mennyi, az sokban függ a használt fehérjeporodtól is. Nekem a sűrűbb, kevert fehérjével 3 dl-re volt szükségem, hogy egy krémes, kenhető, de messze nem folyós állagú tésztát kapjak. Ha a fehérjeportól nem elég édes, adj hozzá eritritet.
Ezek után válaszdd két részre a masszát, majd az egyik feléhez adj 10 g kakaóport és még egy pici vizet. Ebbe a csokis masszába forgácsold egy kés segítségével a fehércsokit, a másik, vanlíiás tésztába pedig az étcsokit. Ha túl sűrű, ehhez is adj még egy pici folyadékot.
A két féle tésztából kanalazz felváltva muffin formákba. Nekem ebből a mennyiségből 16 kisebb sütim lett.
Süsd őket kb. fél órát, és készen is vannak.
Jó sütizést!
Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!
Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!