2017. szeptember 24., vasárnap

Nagyon csokis proteinmuffin


Egy finom, fehérjedús muffin, zabpehellyel, nagyon finom, csokis ízben a kakaópornak és az étcsoki darabkáknak köszönhetően. Kiváló nassolnivaló két főétkezés között, vagy edzés előtt.


HOZZÁVALÓK

(20 db kisebb muffinhoz)
  • 150 g zabpehely (a fele darált, vagy zabliszt)
  • 100 g eritrit
  • 60 g light margarin
  • 50 g protein palacsinta por
  • 50 g kókuszliszt
  • 40 g étcsoki
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • kb. 3 dl tej/növényi tej (én vaníliás rizstejet használtam)
  • 1 tojás
  • ½ csomag sütőpor


Díszítés: cukormentes müzli (én magam állítottam össze zabpehelyből, natúr kukoricapehelyből, étcsokiból és földimogyoróból)


ELKÉSZÍTÉS


Keverd össze a száraz összetevőket, tehát a zabpelyhet és –lisztet, a kókuszlisztet, a palacsinta port, a kakaóport, az eritritet és a sütőport, majd add hozzá a tojást, a margarint picit megolvasztva és a tejet. Jól keverd össze, majd az étcsokit apró darabkákra vágva keverd hozzá.
Adagold szilikon muffinformákba és a tetejükre szórj egy kis müzlit, vagy csak natúr kukoricapelyhet.
150-160 °C-on lassan süsd készre. Nem jó forróbb sütőben, mert akkor a közepe nem sül jól át, a tetején pedig megég a gabonapehely.


Átlagos tápérték 1 db muffinban: 92 kcal / 5 g fehérje, 10 g szénhidrát, 3 g zsír





A receptet a Peak oldalára írtam.