2017. szeptember 13., szerda

Fehérjés zabkása őszi gyümölcsökkel


Mostanában zabkásák díszítésével szoktam kiélni a kreativitásomat :D és ahogy az évszakok, úgy a díszek is változnak. Most egy szép, koraőszi vaníliás, fehérjés, gyümölcsös zabkása receptjét osztom meg.
Kiváló valamelyik köztes étkezésre vagy reggelire.


HOZZÁVALÓK

  • 40 g zabpehely (vagy zabpehely és zabkorpa keverék)
  • 4-5 db szilva
  • ½ friss füge
  • pár szem szőlő
  • 20 g citromos-túrós Slim Secret Protein (vagy más, vaníliás fehérjepor)
  • vaníliás Tasty Drops
  • fahéj
  • víz



ELKÉSZÍTÉS


A zabpelyhet tedd egy müzlistálba, a szilvákat magozd ki és a többségét felkockázva add a zabhoz. Néhány szeletkét tegyél félre dísznek. Öntsd fel kb. 1 ujjnyival több vízzel, mint amennyi ellepi, majd mikróban kb. 3 perc alatt főzd meg. Keverd hozzá a fehérjeport, majd ízesítsd fahéjjal és vaníliás Tasty Dropsszal.
A zabkása tetejét díszítsd friss füge szeletkékkel, szilvával és szőlő szemekkel.

Jó étvágyat!



A receptet a Peak oldalára készítettem.