2017. szeptember 1., péntek

Fahéjas-szilvás proteines tejberizs


Volt egy adag főtt rizsem, de épp nem volt kedvem húst enni hozzá. Innen jött az ötlet, hogy fehérjeporral valami tejberizs-szerűséget kreálok belőle. Aztán megtaláltam a szilvákat a hűtőben, így született ez a fehérjés, fahéjas, szilvás tejberizs.



HOZZÁVALÓK

(1 nagy adaghoz, főétkezésre)

½ zacskó főtt basmati rizs
2 dl tej (én mandulatejet használtam)
20 g citromos-túrós Slim Secret Protein, vagy más fehérjepor vaníliás ízben
pár szem szilva (100-150 g)
fahéj
mézessüti ízű Tasty Drops

ELKÉSZÍTÉS


A főtt rizst keverd öntsd fel a tejjel és tedd fel kis lángon még tovább főni. A szilvát vágd apró darabkákra, pár szeletkét tegyél félre a díszítéshez, a többit keverd bele a tejberizsbe. Ízesítsd Tasty Drops-szal és fahéjjal. Főzd, míg a rizs be nem issza a tejet és krémes állagú nem lesz. Ekkor kapcsold le a lángot, majd keverd bele a fehérjeport.
Öntsd egy tányérba, majd díszitsd ki szilva szeletkékkel!

Jó étvágyat!


Tipp: A szénhidráttartalom csökkenthető, ha kevesebb rizst és gyümölcsöt használsz. Ez esetben a tejből is kevesebb kell.

Tápanyagtartalom : 405 kcal, 22 g fehérje, 73 g szénhidrát, 4 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.