2017. szeptember 24., vasárnap

Mogyoróvajas-lekváros muffin


Az amerikaiak egyik kedvence a mogyoróvaj lekvárral. Nem csoda, mert nagyon finom, igaz egy hatalmas energiabomba is egyben. Ez persze nem baj, hiszen van olyan alkalom, amikor pont erre van szükségünk. Pl. edzés előtt. A mogyivajat és a lekvárt én most egy zabpehelyliszttel készült muffinban egyesítettem: a mogyoróvaj a tésztában van, a lekvár pedig középen, töltelékként. Az érdekesség kedvéért a sütiket kakaós tésztával fedtem be.


HOZZÁVALÓK

(6 db nagy muffinhoz)
  • 100 g zabehelyliszt
  • 50 g zsírtalanított kókuszliszt
  • 20 g 4x-es erejű édesítő
  • 2 ek. (kb. 50 g) Peak mogyoróvaj
  • 1 tojás
  • 10 g zsírszegény kakaópor
  • kb. 100 g cukormentes lekvár
  • 100 ml + kb. 20 ml víz
  • ½ csomag sütőpor



ELKÉSZÍTÉS

Keverd össze a zablisztet, a kókuszlisztet, az édesítőt és a sütőport, majd add hozzá a mogyoróvajat, a tojást és kb. 1 dl vizet. Jól keverd össze a masszát.
6 db szilikon muffinformát bélelj ki a tésztával úgy, hogy az aljukat és a peremüket végig fedje, de középen maradjon egy lyuk. A tészta kb. ¼ része maradjon meg. A lyukakat öltsd ki egy-egy teáskanálnyi lekvárral.
A maradék tésztához keverj egy kis kkaóport és még egy pici vizet, annyit, amennyit felvesz.
A csokis masszával fedd be a muffinokat.
160 °C-os sütőben süsd 25 percig, majd még kb. 10-15 percig hagyd a lekapcsolt, kinyitott sütőben hűlni. Forrón ne próbáld meg kivenni őket a formából, mert ha kijön a lekvár, nagyon éget! Langyosan már fogyasztható!

1 db tápanyagtartalma: 178 kcal, 7 g fehérje, 19 g szénhidrát (5 g rost és csak 6 g cukor), 7 g zsír




A receptet a Peak oldalára írtam.