Banános-bogyós tortácskák


Itt is a következő banános sütirecept! Ezek most a mini gyümölcstorta formákban készültek. Hasonlít a többi ilyesmi receptemhez mind összetételben, mind pedig tápértékben. A tészta vaníliás, a krém csokis. A banánkarikák önmagukban nem voltak elég szépek rajtuk, ezért került melléjük néhány szem szeder és áfonya is. :)

Elkészítésük gyors és egyszerű.

HOZZÁVALÓK
(6 kosárkához)

A tészta:

  • 1 tojás
  • 10 g szójagranulátum (liszt-szerű, ropogósabbá teszi a tésztát; szerintem zabkorpával helyettesíthető)
  • 10 g zabpehelyliszt
  • 20 g vaníliás fehérjepor (kevert vagy kazein)
  • 15 g kókuszzsír
  • kevés víz
A krém:
  • 125 g krémes túró
  • 10 g vaníliás vagy csokis fehérjepor
  • 5 g holland kakaó
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 ek. zselatin + kis víz
Díszítés:
  • 1 banán felkarikázva
  • pár szem bogyós gyümölcs (pl. áfonya, szeder)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt melegítsük elő kb. 160 °C-ra. Közben össze tudjuk állítani a tésztát.
  2. Keverjük össze a zabpelyhet, szójagranulátumot, fehérjeport. Adjuk hozzá a megolvadt kókuszzsírt, tojást. Ez valószínűleg egy ragacsos, sűrű valami lesz, ezért kell bele egy kis víz, hogy kenhető állaga legyen.
  3. Osszuk el a masszát a szilikonos kosárka formákban, majd kenjük őket ki vele.
  4. Süssük kb. 20 percig, közben pedig készítsük el a krémet!
  5. Melegítsünk kb. 1 dl vizet. Ebben oldjuk fel a zselatint.
  6. A túrót keverjük össze a fehérjeporral, kakaóval, ha kell, édesítővel. Ha picit hűlt a zselatinos víz, azt is adjuk hozzá. Hogy mennyi kell, az a túrónk és fehérjeporunk állagától függ. A lényeg, hogy krémes maradjon, ne folyjon.
  7. Ha megsültek a kosárkák, osszuk el bennük a túrókrémet.
  8. Végül díszítsük a sütiket banánkarikákkal és bogyós gyümölcsökkel.
  9. Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

TÁPÉRTÉK / db:
111 kcal / 9,7 fehérje / 7,6 g szénhidrát / 4,9 g zsír


Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!