Muffin "pogik" - 2. rész

A mellékelt képen középen az előző bejegyzésben szereplő mákos tetejű zabpelyhes pogik láthatók, mellettük pedig finom, töltött pizzás muffinok. Ez lenne a töltött sütim sós változata, de van ám egy édes is, ami mivel most a sárgabarack érik, barackos lett. Ezek már nem igazán nevezhetők pogácsának, inkább kis péksütiknek, de a pogireceptek továbbfejlesztésének tekinthetők.
Az elkészítés csak 1 ici-picit bonyolultabb, de még így is nagyon könnyű. :)



PIZZÁS POGI


HOZZÁVALÓK
(6 db muffinformához)

A tészta:
  • 20 g zabpehelyliszt
  • 80 g túró
  • 20 g búzasikér
  • 1 tojás
  • szódabikarbóna
  • 0,5 dl víz

A töltelék:
  • 50 g mozzarella light (nagy, szelet vagy mini, tökmindegy, úgyis feldaraboljuk, nekem mini volt)
  • 50 g paradicsompüré
  • pici stevia (vagy más édesítő)
  • oregano
  • bazsalikom
  • pici balzsamecet
  • bors
  • erőspista
  • pici (kb. 10 g volt) piros húsú paprika (vagy gomba, kukorica, akármi, ami a pizzán szokott lenni)
  • fokhagyma

A paradicsomszósz helyett mehet ketchup + pizzafűszer a sajt is lehet akármilyen én nemsokára tesztelem light trappistával.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Összekeverjük a tészta összetevőit és kb. a 2/3-át belekanalazzuk a muffinformáink aljába. Ezt kb. 5 percig sütjük (150-180 °C), addig megcsináljuk a tölteléket.
  2. Töltelék: mindent összekeverünk egy kis tálkában. A mozzarellából csak 30 g-ot teszünk bele, pici darabokra vágva. A többit beledaraboljuk a maradék tésztába.
  3. Kivesszük a sütőből és a picit sült tésztákra kanalazzuk a pizzaszószt.
  4. A maradék, sajttal összekevert tésztát eloszlatjuk a muffinok tetején. Nem baj, ha nem fedi be rendesen, úgyis nőni meg folyni fog...
  5. Tovább sütjük, míg a tetejük aranybarna nem lesz.

Tápérték / db: 76 kcal / 7,9 g fehérje / 3,7 g szénhidrát / 3,1 g zsír



BARACKOS SÜTI



HOZZÁVALÓK
(6 db muffinformához)

A tészta:

  • 20 g búzacsíra
  • 150 g túró
  • 20 g búzasikér
  • 10 g zabkorpa
  • 20 g vaníliás fehérjepor
  • 1 tojás
  • szódabikarbóna
  • édesítő (stevia/eritrit)
  • fahéj

A töltelék:

  • 2 kis sárgabarack (90 g volt)
  • édesítő (stevia/eritrit)
  • rum aroma
  • fahéj





    ELKÉSZÍTÉS

    Ugyanúgy készül, mint a pizzás, de itt nem kell külön elősütni a tészta alját, rögtön mehet rá a barack, arra meg a tészta másik része.

    Tápérték / db: 94,5 kcal / 11,1 g fehérje / 6,4 g szénhidrát / 2,7 g zsír



    Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!