2017. június 14., szerda

Vaníliás erdeigyümölcsös zabkása


Egy nagyon egyszerű, finom és nem utolsó sorban szép zabkása receptjét osztom meg veled. Ez tulajdonképpen egy alaprecept, amit többféleképpen lehet variálni, ez most egy vaníliás, bogyós gyümölcsös verzió.
Az alaphoz a zabpehly mellett zabkorpát is használok, mivel a magas rosttartalma miatt sok folyadékot felvesz és így jobb lesz tőle a kása állaga. Az édesítésre a Peak vörösáfonyás ízesítőcseppjét használtam, ami tökéletesen illik az eredigyümöcsös ízvilágba.



HOZZÁVALÓK

(1 adaghoz)

30 g aprószemű zabpehely
20 g zabkorpa
1,5 dl mandulatej
kb. 1 dl víz
1 csipet só
fahéj, vanília
vörösáfonyás Tasty Drops (édesítő-ízesítő csepp a Peaktől)
300 g bogyós gyümölcs vegyesen (eper, meggy, málna, szeder, áfonya, cseresznye, ribizli...)


ELKÉSZÍTÉS


A zabkorpát és a zabpelyhet keverd össze, tedd egy kis edénybe, adj hozzá egy csipet sót (ez jobban kihozza az édes ízeket), öntsd fel a tejjel és egy kis vízzel, majd kis lángra tedd fel főni. Addig főzd, míg krémes, sűrű állagú nem less. Ha kell, adj még hozzá vizet. Közben keverj hozzá fahéjat, vaníliát és cseppets bele vörösáfonyás ízesítőcseppeket. Plusz édesítés (szerintem) nem szükséges, a tasty drops elég édessé teszi.
Ha elkészült a kása alapja, keverd bele a gyümölcsök egy részét, a többivel pedig díszítsd a tetejét. A sok kis pirosas bogyóból gyönyörű mintákat lehet kirakni. ;)


Kicsit langyosan és hidegen is nagyon finom!

Tippek:
A fehérjetartalom növelése érdekében egy kis vaníliás fehérjeport is belecsempészhetsz, ezt akkor tedd, mikor már megfőtt a kása.
Ha egészséges zsírokat szeretnél bele tenni és krémesebb kására vágysz, akkor a kesuvajat ajánlom hozzá.


Tápanyagtartalom:
330 kcal, 10 g fehérje, 60 g szénhidrát, 6 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.