2017. június 22., csütörtök

Kesudió vajas csirke


Mogyoróvajas csirkét már évek óta szoktam csinálni, hol gyakrabban, hol néha feledésbe merül, ennek mintájára találtam ki ezt a kesudió vajas receptet.
A Peak kesuvaját nagyon szeretem, mert híg, könnyen kenhető állagú (ez tök jó akkor is, ha pufirizsre kenem) így jól elkeveredett a szószhoz, nem lett darabkás.


HOZZÁVALÓK

(4 adaghoz)

500 g csirkemell filé
70 g kesudió vaj
1 tk. erőspaprika krém
½ hagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
víz

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemell filét kockázd fel, majd keverd össze a kesuvajjal, a paprika krémmel, sóval, borssal, fokhagymával és hagyd egy picit pácolódni.
A hagymát EZ coat olajsprayvel kifújt edényben picit pirítsd meg, majd öntsd fel vízzel és párold meg. Add hozzá a húst a páccal együtt és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közepes lángon főzd, közben kevergesd meg, hogy jól feloldódjon a kesuvaj a vízben. Ez adja majd a szaftot a húshoz.
Ha elkészült, tálald rizzsel és salátával.

Jó étvágyat!


Egy adag tápanyagtartalma:
230 kcal / 32 g fehérje, 4 g szénhdirát, 10 g zsír



A receptet a Peak oldalára készítettem.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!