Proteinszelet teszt #7

Folytatódjék a proteinszeletek tesztje újabb 10 féle csokival. Durva, de már összesen 70 félénél tartok, és ugye sokból több íz is van :o


A pontozásról az 1. részben írtam, a 2. részben, a 3. részben, a 4. részben, az 5. részben és a 6. részben további tesztalanyokat találtok.



Skinny Protein Cookie (MyProtein) - 4/5



Áfonya - Fehércsokoládé íz: Tejfehérje, Hidrolizált zselatin, Glicerin, Szója fehérje, zab liszt, fehércsokoládé darabok (6%) (cukor, kakaóvaj, tejpor, emulgeálószer (Szójalecitin), Ízesítés), Áfonya (3%) (Cukor, Áfonya, Pálmaolaj), Maltodextrin, Pálmaolaj, térfogatnövelő szerek (Szódabikarbóna, monokálium-tartarát), Gumiakácia, Ízesítés, Édesítőszer (Szukralóz).

Citrom - Fehércsokoládé: Tejfehérje Hidrolizált zselatin, Glicerin, Szója fehérje, zab liszt, fehércsokoládé darabok (6%) (cukor, kakaóvaj, tejpor, emulgeálószer (Szójalecitin), Ízesítés), Chia (Azték zsálya-mag) (3%), Maltodextrin, Pálmaolaj, térfogatnövelő szerek (Szódabikarbóna, monokálium-tartarát), Gumiakácia, Ízesítés, Édesítőszer (Szukralóz).

50 g // 194 kcal / 25 g fehérje / 16 g szénhidrát (ebből 3.6 g cukor) / 3 g zsír (ebből 1.3 g telített)

Összetétele nagyon jó, nem tökéletes, mert a zselatin és a szója nem a legjobb fehérjeforrások, sőt a tejfehérje sem feltétlen (csak a tejsavó), de sok szemét nincs benne. Tápértéke tökéletes: kevés kalória, sok fehérje, közepes szénhidrát minimális cukor és zsír.
Állaga érdekes, nem keksz, hanem ilyen puha cucc, mint a sima protein cookie. Annyira nem nagy és ízben is picit elmarad, ettől függetlenül jó pontot kap, mert diétás, bármikor ehető és sokféle étrendbe belefér.


Protein Sport Bar (Tekmar) - 3/5


Cranberry: protein concentrate (whey protein concentrate and soya protein isolate), glucose syrup, cocoa milk coating (sugar, fully hydrogenated palm fat, cocoa powder, skimmed milk powder, lactose, emulsifier: soya lecithin, flavouring), oligofructose, cranberry component (dried cranberries, sugar, sunflower oil, acid: citric acid, elderberry fruity concentrate), palm fat, soya flakes, humectant: glycerol, maltodextrin, blackberry concentrate, palm oil, emulsifiers: soya lecithin, regulator of acidity: lactic acid, salt, vitamin premix (B1, B2, B6, B12, niacin, pantothenic acid, biotin, folic acid, E, C), minerals (calcium carbonate, magnesium oxide), flavourings, preservative: sorbic acid. 

Cranberry: 60 g // 236 kcal / 15 g fehérje / 27 g szénhidrát (ebből 13,2 g cukor) / 8,7 g zsír (ebből 5,7 g telített)

Chocolate: 60 g // 226 kcal / 15 g fehérje / 22,7 g szénhidrát (ebből 12,9 g cukor) / 9,5 g zsír (ebből 5 g telített)

Valami szlovák cucc, a Tescoban találtam 2 ízben. Amúgy több van. Összetétele, tápértéke és íze is közepes. Nagyon nincs mit ragozni rajta, a fehérje részben jó benne, de szójás is, cukros, de nem durván, nincs rossz íze, de nem is egy nagy élmény.


Molke-Riegel (Bleib Gesund, Rossmann) - 2.5/5


Csoki: SÜßMOLKENPULVER, Glukosesirup, 17% MILCHSCHOKOLADE: Zucker, Kakaobutter, VOLLMILCHPULVER, Kakaomasse, EMULGATOR SOJALECITHINE, Aroma; Fruktosesirup, SOJAEIWEIßISOLAT, MOLKENEIWEIß, Palmfett, 2,4% fettarmes Kakaopulver, Aroma, Reismehl, WEIZENMEHL, L-Ascorbinsäure, Zucker, Nicotinamid, Palmöl, DL-alpha-Tocopherol, Palmöl, GERSTENMALZEXTRAKT, Calcium-D-Pantothenat, Salz, Pyridoxinhydrochlorid, Thiaminmononitrat, Riboflavin.

Kann Spuren von ERDNÜSSEN und anderen SCHALENFRÜCHTEN enthalten.

35 g // 141 kcal / 5,1 g fehérje / 20 g szénhdirát (ebből 15,4 g cukor) / 4,1 g zsír

Tejsavó szelet, ami nem rossz - mármint ízben jó - de messze elmarad a DM-estől. Összetételben, tápértékben nem jó, cukorral van tele, meg minden féle nem túl jó dologgal. Egyetlen előnye, hogy pici és így alacsony a kalóriatartalma. Nem kifejezetten ajánlott szelet.


Raw Protein (Bombus) - 3.5/5


datolya, rizsfehérje, kakaóbab, kakaó

50 g // 157 kcal / 10 g fehérje / 24 g szénhidrát / 3 g zsír

Teljesen természetes szelet, vegánoknak is jó, semmi dzsuva, csak a 4 felsorolt összetevő. Ez tökéletes is lehetne, de azért annyira nem finom és a datolya meg full fruktóz, aminek szintén nem örülünk annyira. Amúgy a kakaóbab ropogós benne ez tök jó.


Tonic Crisp (Peak) - 4/5


Tejcsokoládé 28% (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, aroma), fehérjekeverék (tejfehérje, szójafehérje), kollagén peptidek (marha), nedvesítőszer: glicerin, invert cukor, rizs-búza szemek 4,9% (rizsliszt, búzaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, só), mogyoró 3%, mandula paszta 3% -os, alacsony zsírtartalmú kakaópor, ízesítőanyag, só, tiamin, B6-vitamin, B12-vitamin.

82 g // 335 kcal / 30 g fehérje / 30 g szénhidrát (ebből 18 g cukor) / 12 g zsír (ebből 5,6 g telített)

Kedvenc Peakes proteinszeletem végre újra rendelhető volt, már vártam. Legutóbb kb. 2 éve ettem, és emlékeztem, milyen jó, aztán nem volt elérhető egy csomó ideig. A "jósága" az ízére és az állagára vonatkozik, összetételre nem. Ami jó: sok fehérje, ami rossz: ezek nem a legjobb minőségű fehérjék és ott van mellette elég sok cukor és zsír is. Nem vészesen sok, de sok mindegyik, főleg így együtt.
Egy ízben van, mogyorós-mandulás és nagyon finom, a csokis bevonatban ilyen kis roppanós golyócskák vannak. Nem diétás, edzés körüli időpontokon kívül amúgy sem ajánlom, de magas fehérjetartalmú energiaszeletnek (rá is van írva, hogy az, nem kamuznak :D) és élvezeti cikknek tökéletes.

Mig21 Protein - 2.5/5


Összetevők: fehérjekoncentrátumok 23,5%(tejsavó-fehérje, szójafehérje-izolátum), glükóz-szirup, tejes bevonó 17%(cukor, teljes mértékben hidrogénezett pálmazsír, soványtejpor, tejsavópor, emulgeálószer: szójalecitin, aroma), fruktóz-szirup, mazsolakészítmény 7%(mazsola, pálmaolaj), pálmazsír, nedvesítőszer: glicerin, kókusz 3,5%, szójapehely, pálmaolaj, maltodextrin, emulgeálószer: szójalecitin, savanyúságot szabályozó anyag: tejsav, étkezési só, vitaminkeverék (B1, B2, B6, B12, niacin, pantoténsav, biotin, folsav, E- és C-vitamin), kálcium-karbonát, magnézium-oxid, vanília aroma, tartósítószer: szorbinsav.

60 g // 274 kcal / 15 g fehérje / 31 g szénhidrát (ebből 20 g cukor) / 10 g zsír (ebből 7 g telített)

Mig21 márkával főleg kókuszos energiaszeleteket látni az élelmiszerboltokban, de ezt a fehérjeszeletet is egy CBA-ban vettem. Összetétele jobb, mint az energiaszeleté, de nem sokkal. A fehérjetartalom részben szója, ezen kívül tiszta cukor és rossz fajta zsír. Ízben közepes, van benne valódi mazsola - amit mondjuk én nem szeretek, de legalább igazi gyümölcs.
Szóval túlzottan nem éri meg, de vészmegoldásnak jó, mondjuk edzés előtt, vagy utáni időponton kívül nem enném.

Proteinissimo Reduced In Carbs (Scitec) - 4/5


CHOCOLATE COFFEE CAKE: Humectants (Sorbitols, Glycerol), Bulking Agent (Polydextrose), Chocolate Flavored Coating [Sugar, Palm and Shea Fat, Fat Reduced Cocoa Powder, Skimmed Milk Powder, Protein Enriched Whey Powder (from Milk), Emulsi ers (Soy Lecithin, Polyglycerol Polyricinoleate)], Calcium Caseinate (from Milk), Whey Protein Powder (from Milk), Soy Protein Powder, Rapeseed Oil, Flavors, Skimmed Milk Powder, Caramelised Sugar, Co ee Paste [Roasted Co ee Powder, Vegetable Oil (Soy, Sun ower), Palm Fat (Fully Hydrogenated), Palm Fat], Emulsi er (Soy Lecithin). May contain traces of peanuts, nuts and gluten

30 g // 107 kcal / 8.8 g fehérje / 9.3 g szénhidrát / 2.9 g zsír (ebből 1.5 g telített)

A Scitec legkisebb fehérjeszelete, a lényege pont az, hogy pici, így semmiből nincs benne túl sok. :D Amúgy finom, van málnás is, de azt régebben ettem, így nem emlékszem konkrétan, de ízre mondjuk 4-es. Összetételre, hát... van itt minden, de nem vészesebb, mint általában a finom ízű szeletek. Bárki bármikor eheti, ha belefér ez a kicsit több, mint 100 kcal. Egy étkezést nem tesz ki, de még felet se, szóval ilyen plusz kis nassolnivaló valami mellé.


High Whey Protein Bar (Activlab) - 2.5/5


Glucose-Fructose, Soy Isolate, Yogurt Icing (Sugar, Vegetable Fat, Whey, Yogurt Powder, Emulsifier (Soy Lecithin), Citric Acid, Aroma), Whey Protein Concentrate, Inverted Syrup, Soy Flakes, Non-Hydrogenated Vegetable Fat, Vanilla Flavor Cream (Sugar, Vegetable Fat, Milk, Whey, Emulsifier (Soy Lecithin), Aroma, Colourants (E100, E160c), Coconut (Coconut, Carbon dioxide), Sweet corn, Potato Extrudate (Coarsely Ground Sweet Corn, Potato Purée, Sugar, Wheat Fiber), Emulsifier (Rape Lecithin, Aroma (E122), L-Glutamine, Acidity regulator (Citric Acid, L-Leucine, Vitamins (DL-Alpha-Tocopherol Acetate, Thiamine Mononitrate (Vit. B1), Riboflavin, Pyridoxine HCl, Cyanocobalamin, Folic Acid, Calcium D-Pantothenate, Nicotinamide, Biotin, L-Aspartic Acid), L-Isoleucine, L-Valine, Antioxidant (E-306, E-304, E-300), Preservative (Sorbic Acid).

80 g // 358 kcal / 19,2 g fehérje / 37,6 g szénhidrát (22 g cukor) / 14,4 g zsír

Az összetétel, mint látható nem egy nagy szám, tele van minden féle nem jó dologgal, kezdve a cukorsziruppal, a fehérje is főleg szója benne, amennyiben olyan sorrendben szerepelnek az összetevők, hogy első helyen az van, amiből a legtöbbet tartalmazza...  pedig a neve nem ezt takarja, bár azért tejsavó is van benne. :S Citromosat választottam, íze nem rossz, de nem is olyan csodálatos, ahogy az állaga sem. Jó, mert nagy, így teljes étkezést is kitehet mondjuk edzés előtt, mert amúgy cukros... És az a baj, hogy zsíros is mellé, mint általában a hasonszőrű szeletek. Ezt még meg is szoktam bocsátani, ha valami nagyon brutál finom csokiról van szó, de ez nem az. Van más ízekben is, én nem próbáltam és nem is tervezem.

Mars Protein (Mars) - 4/5


Összetevők: fehérjekeverék (27%) (szójafehérje-izolátum, tejfehérje-izolátum, sovány tejpor, tejsavófehérje-koncentrátum (tej), tojásfehérje, emulgeálószer (szójalecitin)), karamell (16%) (cukrozott sűrített sovány tej, glükózszirup, invertcukorszirup, pálmaolaj, vaj (tej), cukor, emulgeálószer (E471), stabilizátor (pektin), só, természetes ízesítés), tejcsokoládé (15%) (cukor, kakaóvaj, sovány tejpor, kakaómassza, laktóz és fehérje tejsavóból (tej), pálmazsír, tejsavópor (tej), tejzsír, emulgeálószer (szójalecitin), természetes vanília kivonat), hidrolizált kollagén (12%), nedvesítő szer (glicerin), frukto-oligoszacharid, nedvesítő szer (maltit), ízesítések, zsírszegény kakaópor, árpamaláta-kivonat, só.

57 g // 200 kcal / 19 g fehérje / 22 g szénhidrát (ebből 13 g cukor) / 4,6 g zsír (ebből 2,6 g telített)

Amint megláttam, hogy van ilyen, tudtam, hogy ki kell próbálnom. :D Nem emlékszem, mikor ettem igazi Marsot, de szerettem. És ezt is szeretem. Összetételben nem a legjobb, mert szójás is, cukros is, de egyáltalán nem vészes, van sokkal rosszabb szelet is. Megnéztem egy eredeti Mars csokit, annál sokkal jobb minden tekintetben, kivéve az árát. Finom, nem tudom, mennyire olyan, mint a valódi Mars, mert rég ettem - bár majdnem vettem, hogy összehasonlítsam, nem tettem, mert ránéztem a csomagolásra, és inkább visszatettem. xD Abban ugye szinte semmi fehérje nincs, de van jóval több cukor és zsír és kicsit több kalória. Teljesen értelmetlen, üres "kaja".
Szóval: Nagyon jó, remélem elterjed majd jobban hazánkban is. Edzés előtt, után simán belefér, nyilván nem szigorú diétában, de egyéb esetben bármikor.


Snickers Protein (Mars) - 4/5


Összetevők: fehérjekeverék (33%) (hidrolizált kollagén, tejfehérje-izolátum, tejfehérje, tejsavófehérje-koncentrátum (tej), emulgeálószer (szójalecitin)), tejcsokoládé (15%) (cukor, kakaóvaj, sovány tejpor, kakaómassza, laktóz és fehérje tejsavóból (tej), pálmazsír, tejsavópor (tej), tejzsír, emulgeálószer (szójalecitin), természetes vanília kivonat), karamell (14%) (cukrozott sűrített sovány tej, glükózszirup, invertcukorszirup, pálmaolaj, vaj (tej), cukor, emulgeálószer (E471), stabilizátor (pektin), só, természetes ízesítés), nedvesítő szer (maltit), földimogyoró (10%), nedvesítő szer (glicerin), földimogyoróliszt, frukto-oligoszacharid, természetes ízesítés (földimogyoró), só, színezék (sima karamell), antioxidáns (kevert természetes tokoferolok).

51 g // 199 kcal / 18,2 g fehérje / 18,4 g szénhidrát (ebből 9,5 g cukor) / 7,1 g zsír (ebből 2,7 g telített)

Kb. ugyan azt tudom róla elmondani, mint a Marsról, kivéve, hogy ez egy fokkal kevésbé ízlett, de amúgy ez is nagyon finom. A Snickers eredetijére sem emlékszem pontosan, de én valami durván karamellás-mogyis cuccra számítottam és annyira nem az. Vannak más finom proteinszeletek is ezzel az ízvilággal. Első kóstolásra csak 3,5 pontot adtam neki, 2.-ra viszont jobban ízlett. :D
Ő mondjuk nem szójás és kevésbé cukros, mint a Mars, de a mogyi miatt picit zsírosabb (ami mondjuk "jó" zsír).