Proteinszelet teszt #6

Megérkezett a proteinszelet teszt 6. része, most is 10 féle csokival. Már ritkábban lesznek ilyen posztok, mert megvannak a kedvenceim és azokat eszem, max. újabb ízeket kóstolok meg, de azért néha van egy-egy újdonság, amiről újabb bejegyzésekben tudok írni.
A pontozásról az 1. részben írtam, a 2. részben, a 3. részben, a 4. részben és az 5. részben további tesztalanyokat találtok.




Molke-Riegel (Das Gesunde Plus, DM) - 3.5 / 5


Vollmilchschokolade 20 % (Zucker, Kakaobutter, Vollmilchpulver, Kakaomasse, Emulgator Sojalecithine, Aroma), Glukosesirup, Süßmolkenpulver 16 %, Fruktosesirup, Milcheiweiß , Oligofruktosesirup, Palmfett, Sojaproteinisolat , Inulin, Erbsenprotein, Aroma, Vitamin C, gemahlenes Vanilleschotenpulver, Niacin, Vitamin E, Vitamin B6, Thiamin (Vitamin B1)

35 g // 142 kcal / 5,6 g fehérje / 17,2 g szénhidrát (ebből 13,3 g cukor) / 4,9 g zsír (ebből 2,7 g telített)
[Ezek a vaníliás adatai.]

Molke, azaz savó szelet a neve szerint, azonban összesen 16% benne a tejsavópor. A többi az csoki, főként cukor, meg növényi fehérje: szója és borsó.
Az igazság az, hogy nagyon finom midnegyik íz, még a vanília is, nem is néztem ki belőle, hogy ilyen jó, bár az állaga érdekes, nagyon ragacsos. Az összetétele nem jó, nem is igazi proteinszelet, inkább egy sima kis csokiszelet, a maga cukrosságával, ami nyomokban proteint tartalmaz. Ha rossz íze lenne, kb. 2-est, vagy annyit se kapna, de pici és finom így ez felhozza az eredményét.

Booster (Trec Nutrition) - 3.5 / 5


Karamell: Pulp peanuts [peanuts, sugar], chocolate coating [cocoa pulp, sugar, cocoa butter, cocoa powder, soy lecithin, polyglycerol polyricinoleate - emulsifiers, aroma], whey protein concentrate (from milk), caramel (burned sugar, water, skimmed milk powder), vegetable fat, sorbitol - sweetener, potassium sorbate, sodium benoate - preservatives.

100 g // 530 kcal / 21 g fehérje / 40,02 g szénhidrát (ebből 32,07 g) / 31,1 g zsír (ebből 12,23 g telített) (Karamell, a többi picit más.)

Brutál szelet, csupa energia, durvább, mint egy Giant Bar. Magas a zsír-, a szénhidráttartalma és van benne fehérje is. Egyébként földimogyoró darálmányból áll, ami cukrozott, belül van egy ízesített réteg, kívül meg csoki. Durván édes, tömény, még én is lassan ettem meg. :D Amúgy finomak. Gluténmentes, aszpartám mentes, ezek az előnyei, meg hogy a benne lévő fehérje mind tejsavó. Nem diétás, sőt, kisebb, vékonyabb emberkéknek kifejezetten durva hízlaló cucc, csak ritkán ajánlom, teljes étkezés helyettesítésére, edzés körüli időpontokban, vagy elfelezve. Van amúgy fele ekkorában is. ;) Az elég jó pontszámot azért kapja, mert elég különleges, más gyártónál ilyesmi állagú-fajta szeletet nem találtam még, meg mert ízlik. Amúgy inkább energiaszelet-fehérjeszelet átmenet.


Protein Plus Reduced in Carbs (PowerBar) - 3/5


Bulking agent (polydextrose), milk couverture with sweetener 20% [maltitol 42%, cocoa butter, milk powder, cocoa mass, emulsifier (soy lecithin), flavouring], milk protein (13%), palm fat, skimmed milk powder, inulin, sweetener (maltitols), humectant (glycerol), magnesium carbonate, calcium carbonate, flavouring, emulsifier (soy lecithin), sweetener (sucralose). May contain traces of peanuts, nuts and gluten.

35 g // 133 kcal / 5,8 g fehérje / 8,3 g szénhidrát (ebből 3,2 g cukor) / 7,2 g zsír (ebből 3,8 g telített)

Hasonló szeletke, mint a Low Sugar verzió, de ez csak egy ízben létezik, kevés benne a fehérje és méretéhez képest sok a zsír. A cukor szerencsére nem. :) Meg úgy egyáltalán sokmindent nem tartalmaz, amit az is jelez, hogy az összetevők első helyén a térfogatnövelő áll... az után meg a csokiborítás. Ízre finom, de amúgy nem egy nagy szám. Pici, így nem vág tönkre egy normális étrendet, ha kell egy kis édesség, tök jó, de sok haszna sincs. Ha lenne benne normális fehérjemennyiség, akkor jobb pontot kapna.


Falatka Kézműves Proteinszelet - 4/5


Duplacsokis-meggyes: aszalt gyümölcs (alma, meggy, szilva, körte, szőlő), Naturize barna rizs fehérje, kókuszvaj, dupla kakaó, vörös szőlő őrlemény

Fahéjas: aszalt gyümölcs (alma, szilva, körte, szőlő), Naturize barna rizs fehérje, kókuszvaj, kakaó, vörös szőlő őrlemény

70 g // 140-150 kcal / 20 g fehérje / 25-28 g szénhidrát / 2,4-4,2 g zsír

Ilyen is van, kérem szépen. :D Nagyon cuki kis szeletke csupa természetes anyagból. Az összes szénhidrát gyümölcsből van benne, növényi fehérjével készült, tehát vegánoknak is tökéletes. Otthon is készíthető hasonló, bár szerintem tuti nem lenne ilyen jó az állaga, de lehet próbálkozni.
Ízre érdekes, édes, nem mondom, hogy a legfinomabb, amit valaha ettem, de jó. Nincs benne semmi dzsuva, annyi, hogy én egy kis zabot, vagy más nem cukor szénhidrátot tennék bele a sok gyümi helyett.


WellMix Sport Protein Riegel (Rossmann) - 2.5/5


Glukosesirup, 17% VOLLMILCHSCHOKOLADENÜBERZUG (Zucker, Kakaobutter, VOLLMILCHPULVER, Kakaomasse, Emulgator SOJALECITHINE, Aroma), MILCHEIWEIß, Fruktosesirup, SOJAEIWEIßISOLAT, Kollagenhydrolysat, Dextrose, Palmfett, Feuchthaltemittel Glycerin, Salz, Aroma, EIKLARPULVER, L-Ascorbinsäure, DL-alpha-Tocopherol, Calcium-D-Pantothenat, Nicotinamid, Pyridoxinhydrochlorid, Riboflavin, Thiaminhydrochlorid (Banános)

35 g // 136 kcal / 11 g fehérje / 15 g szénhdirát (ebből 10 g cukor) / 3.9 g zsír (ebből 2.3 g telített)

Nem egy nagy szám. Sem ízben, sem összetételben. Banános és csokis van 35 g-osban, legalábbis én ezekkel találkoztam. Nem rossz az ízük, de semmi különös. A DM 32%-os szelete finomabb sokkal. Előnye, hogy pici, szóval kevés kcal, de nem magas a fehérjetartalma, ellenben cukor van benne rendesen és a fehérjék minősége sem az igazi benne. Ami jó, hogy legalább nem zsíros a sok cukor mellé.
A vaníliás 45 g-os, kicsit nagyobb. Egész finom, de nem egy ízorgia. Az 3-ast kaphatna.


Muscle Milk High Protein Bar (CytoSport) - 3/5


Protein Blend (Whey Protein Isolate, Soy Protein Isolate, Milk Protein Isolate), Chocolate Coating (Sugar, Palm Kernel Oil, Cocoa Powder, Whey Powder, Nonfat Milk Powder, Soy Lecithin, Natural Flavor), Caramel Layer (Brown Rice Syrup, Sweetened Condensed Milk, Evaporated Milk, Sugar, Palm Kernel Oil, Cream, High Maltose Corn Syrup, Salt, Soy Lecithin, Mono & Diglycerides, Di-Sodium Phosphate, Natural Flavor), Peanuts, Vegetable Glycerine, Hydrolyzed Gelatin, Tapioca And/or Corn Fiber, Soy Protein Crisps (Soy Protein Isolate, Tapioca Starch, Salt), Water, Canola Oil, Chocolate Liquor, Alkalized Cocoa Powder, Natural Flavors, Inulin, Soy Lecithin, Sea Salt, Stevia Extract, Monk Fruit Extract.

73 g // 25 g fehérje / 30 g szénhidrát (ebből 13 g cukor) / 11 g zsír (ebből 6 g telített)

Nem olyan finom, mint amilyennek vártam a csoki-mogyi-karamell ízt. A közepe ilyen kemény cucc, az nem tetszett annyira. Összetétele közepes. Van benne elég fehérje, bár szójás, cukros is, bár méretéhez képest nem vészesen. Jobbnak vártam, ezért nem kap több pontot.


CarbRite Diet (Doctor's) - 4/5



 Isolated Soy Protein, Glycerine, Whey Protein Concentrate (Milk), Sugar-Free Chocolate Flavored Coating, (Maltitol, Lactitol, Natural And Dutch Chocolate Powder, Cocoa Butter, Chocolate Liquor, Butter Oil, Soya Lecithin, Natural Flavors), Maltitol, Water, Hydrolyzed Protein, Polydextrose, Cocoa, And Natural Flavor.

57 g // 190 kcal / 21 g fehérje / 23 g szénhidrát (0 g cukor) / 3,5 g zsír (1 g telített)

Hol is kezdjem? Cukormentes, gluténmentes, majdnem minden dzsuvától mentes, alacsony kalóriatartalmú szelet. A szénhdirát benne cukoralkoholokból van, tehát sok nem szívódik fel (állítólag 2,5 g a felszívódó ch tartalom). Amiben jobb a tápértéke, mint más hasonló szeleteknek, az az, hogy alig van benne zsír és ha épp zsírszegény csokit keresünk, akkor ő megfelelő. :)
A negatívuma szerintem csak a szójafehérje. Elsőként a fahéjascsigásat kóstoltam, ízre finom, állagra érdekes. A S'mores nem annyira ízlett.
Edzés előtt nem ő lesz a legjobb energiaszelet, nap közben, vagy kisebb étkezés részeként tökéletes.


Mission 1 Clean Protein Bar (Muscletech) - 5/5



Katt a képre az összetevők elolvasásához!

60g // 200 kcal / 21 g fehérje / 22 g szénhidrát (1 g cukor) / 7 g zsír (2,5 g telített)

Olyan, mint a Quest Bar összetételre és ízre is. Semmi dzsuva, ez a cookies and creames igen jó volt, kis darabkák voltak benne, nagyon finom. Szénhidráttartalma elvileg rost, viszont meg kell jegeyzni, hogy az izomato-oligoszaharid (lehet csak részben, de) felszívódik, úgyhogy számít.
Nincs mit részletezni, finom, jó és diétás is.

Később kóstoltam még 2-t, az alsó képen láthatóakat és nem változott a véleményem. :)


Wow! Protein Bar (FA) - 2/5


Ingredients: Milk protein, milk chocolate (20%)1, yoghurt coating (20%)2 [sugar, cocoa butter, whole milk powder1, skimmed yoghurt powder2, cocoa mass1, lactose2, emulsifier (soy lecithin), flavours, acidity regulator (citric acid)2], hydrolysed wheat gluten, glucose syrup, sugar, humectants (glycerol), rice crisps (rice flour, wheat gluten, sugar, wheat malt, glucose, salt), almonds (3,2%)1, palm fat, isomaltulose*, blueberry (1,6%)2, flavours, acidity regulator (citric acid)1,2, emulsifier (soy lecithin).
Only in: 1Caramel with almonds in milk chocolate coating, 2Blueberry and yoghurt.

60 g // 233 kcal / 18 g fehérje / 23 g szénhidrát (ebből 17 g cukor) / 8 g zsír (ebből 4 g telített)

Amilyen finomnak néz ki, annyira nem nagy szám... Mandulás-csokis szelet, tök jól hangzik, amúgy cukros is meg minden, szóval igazán lehetne finom, de szeritnem kemény, és nem is túl ízletes. Összetétele nem jó, sok benne a cukor, igaz, hogy tejfehérje a fő összetevő, de glutént is tettek bele... Nem vagyok elégedett.


Sportness L-Carnitin-Riegel (DM, Das Gesunde Plus) - 3/5


Glukosesirup, weiße Schokolade (20%) (Zucker, Kakaobutter, VOLLMILCHPULVER, Emulgator (SOJALECITHINE), Aroma), MAGERMILCHPULVER, Calciumcaseinat (aus MILCH), Invertzuckersirup, Marzipan (Zucker, MANDELN, Wasser, Feuchthaltemittel (Sorbit), Invertzuckersirup), Fruchtzubereitung (6 %) [Ananassaft (aus Saftkonzentrat), Apfelpüree, Zucker, Fruktosesirup, LAKTOSE, Kakaobutter, Geliermittel (Pektin), Säuerungsmittel (Citronensäure), natürliches Aroma], MOLKENEIWEISS, Oligofruktosesirup, Feuchthaltemitel (Glycerin), Säuerungsmittel (Citronensäure), Magnesiumcarbonate, Calciumcarbonat, L-Carnitin-L-Tatrat, Vitaminmix (Vitamin C, Niacin, Vitamin E, Vitamin B6, Riboflavin, Thiamin), Aroma, Antioxidationsmittel (Ascorbinsäure), Palmfett (gehärtet). Kann Spuren von ERDNUESSEN, ANDEREN NÜSSEN und GLUTEN enthalten.

30 g // 6,2 g fehérje / 16 g szénhidrát (ebből 11,4 g cukor) / 2,4 g zsír

Ő egy L-carnitin szelet lenne, amit ugyebár zsírégetőként szednek az emberek... Na most akkor miért vab tele cukorral? No comment... Szóval az összetételről ne beszéljünk, amúgy az L-carnitin tartalma lóf..., 90 mg jut egy szeletkébe, és ugye 1000 mg-nál szokott kezdődni az adagolás. Szóval ez csak annyi, hogy ráírhatják és elnevezhetik róla, de kb. semmi.
És a pozitívumok: nagyon finom, pici, így edzés előtt energiaszeletnek jó egy másik, mondjuk cukormentes(ebb) szelet mellé. Amúgy másra nem való, a pontjait az ízének köszönheti.


A bejegyzés később további ízekkel bővülhet.