2016. március 23., szerda

Házi csirkemájkrém ricottával



Készítettem egy májas-csirkemelles ragut, de maradt még csirkemájam, amit egy finom, krémes házi, adalékanyagtoktól mentes májkrémhez használtam fel.
Nagyon finom puffasztott rizsre, vagy kukoricára kenve, sok zöldséggel.



HOZZÁVALÓK



150-200 g csirkemáj
100 g krémes ricotta (vagy sovány krémtúró, vagy cottage cheese)
½ fej vöröshagyma
3 ek. light ketchup
1 ek. mustár
1 ek. (10 g) kacsa-, vagy kókuszzsír
só, bors, majoranna



ELKÉSZÍTÉS



A hagymát kockázd fel, majd egy kis zsiradékon pirítsd meg. Add hozzá a májat, azt is pirítsd meg, majd fedő alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, adj hozzá egy kis vizet. Fűszerezd sóval, borssal, majorannával.
Ha elkészült, hagyd legalább langyosra hűlni, majd turmixold össze a ricottával, ketchuppal és mustárral.

Ez a mennyiség nagyjából két adagra elegedő, de többet is készíthetsz, mert fagyasztható.




A receptet a Peak Girls oldalára írtam.