2016. február 2., kedd

Hawaii csirkekockák


Többféle ananászos-csirkés receptet ismerek, ezek vegyítéséből alakítottam ki a saját hawaii csirkémet: sonka, ananász, kókusztejszín – ami furának tűnhet kókuszos íze miatt húsételekben, másba nem is nagyon merném beletenni, de ide tökéletesen illik.
Mindez rizzsel és egy kis reszelt sajttal tálalva. Próbáld ki, ha szereted a picit egzotikusabb ízeket!



HOZZÁVALÓK

(4 adaghoz)

- 500 g csirkemell filé
- 4-5 szelet jó minőségű sonka (pl. Feketeerdei)
- ½ konzerv darabolt ananász (vagy 150-200 g friss ananász)
- 1,5 dl kókusztejszín (zsírszegényebb, kevésbé sűrű és kókuszízű változat)
- 10 g étkezési keményítő


ELKÉSZÍTÉS


A csirkemellett kockázd fel, a sonkát vágd kis darabokra, majd tedd fel egy serpenyőben sülni. A sonkából kisülő zsiradék épp elég lesz megsütni a húskockákat.
Amikor már kifehéredtek, add hozzájuk a lecsepegtetett ananászkonzervet, végül a kókusztejszínt és egy kis étlezési keményítővel sűrítsd be a végén. Ilyenkor már csak lassú tűzön, főzd egy picit.

Tálald rizzsel és ha belefér, reszelj a tetejére egy kis sajtot.

Jó étvágyat!


A receptet a Peak oldalára írtam.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!