2016. február 13., szombat

Kókuszos duplacsokis zabsüti


A legjobb edzés előtti kaja szerintem a zabszelet, vagy a minden féle zabsüti. Sokszor kísérletezek a konyhában ilyesmivel. Egyszer épp egy különlegesebb, csokis és egyben fehércsokis, kókuszos sütit készítettem, nagyon finom lett, így megosztom veled is a receptet.

HOZZÁVALÓK

100 g zabpehely
100 g liszt (zabpehelyliszt, szénhidrátcsökkentett, kókusz, teljes kiőrlésű…)
2 banán (kb. 200 g)
30 g kókuszreszelék
20 g natúr kakaópor
pár kocka cukormentes fehércsoki
2 dl tej vagy víz
édesítő ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra, közben álltísd össze a tésztát. Először a banánokat turmixold össze a tejjel, majd keverd össze a száraz összetevőkkel: zabpehellyel, liszttel, kókuszreszelékkel, kakaóporral és édesítővel. Végül add hozzá a fehér csokit kis kockákra aprítva.
Hagyd állni pár percig, hogy jól összeálljon, majd kanállal formálj belőle kisebb-nagyobb halmokat egymás mellé egy szilikonos sütőlapra, vagy sütőpapírra.
Kb. 15 perc alatt készre sülnek. Lefedve, dobozban tárolva finom, puha sütiket kapsz. Ha ropogósra szeretnéd, még nagyobb hőmérsékleten, még gyorsabban süsd meg őket és ne fedett dobozban tárold.

Tipp: Ha magasabb fehérjetartalmú sütiket szeretnél, keverj a tésztába egy adag csokis fehérjeport.




Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!