2016. február 6., szombat

Karfiolos rakott hús



Még régebben egyik hétvégén anya csinált olyan csirkemell szeleteket, amelyekre főtt karfiolrózsákat és sajtot sütött. Nagyon ízlett a karfiol és a sajt együtt, így én is készítettem magamnak valami hasonlót. Egy egész egytálétel lett, alul sonkával, egyéb zöldségekkel, húskockákkal, a tetején pedig a karfiolos-sajtos “koronával”.

HOZZÁVALÓK

(adagonként)

100-150 g sült hús (a képeimen kacsamell, szűzpecsenye)
200 g karfiol
200 g más zöldség, nálam zöldbab, illetve cukkini
2 szelet minőségi füstölt sonka (pl. feketeerdei, pármai)
20 g light sajt
só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS


Egy tűzálló tál alját rakd ki sonkaszeletekkel. Erre tegyél egy réteg semlegesebb ízű zöldséget, pl. cukkinit, zöldbabot, vagy ha szénhidrátdúsabb ételt szeretnél, akár burgonyát. Erre kerülhet bármilyen készre sült húskocka, vagy csík, végül a tetejére a rózsáira szedett, picit előpárolt karfiol. Közben minden réteg közé szórhatsz fűszereket: sót, borsot, petrezselymet.
Fedd le a tálat, majd 200 °C-os sütőben süsd addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Utána vedd ki a sütőből, reszeld a tetejére a sajtot, majd tedd vissza fedő nélkül és grill fokozaton pirítsd rá.

Jó étvágyat! 


Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!