Serpenyős zöldség húskockákkal és tésztával


Nem tudom, te hogy vagy vele, de én szeretek sokat enni. Igen ám, de nem árt odafigyelni a kalóriákra… Most mutatok egy olyan ételt, amiből egy egész serpenyőnyi (akár egy hatalmas woknyi) mennyiséget is megehetsz egy étkezésre minden további nélkül. A titok a sok zöldség!

HOZZÁVALÓK

- 1 adag sült, felkockázott csirke- vagy pulykamell (nyersen 150-200 g)
- 20-40 g teljes kiőrlésű, vagy szénhidrátcsökkentett tészta, vagy akár fehérjés tészta (szárazon mérve)
- sok zöldség, összesen akár 500 g, én pl. cukkinit, gombát, brokkolit (előre megpárolva), zöldbabot (fagyasztottat) szoktam használni, változó arányban
- natúr paradicsompüré
- fűszerek ízlés szerint: a paradicsomos ételt fűszerezheted akár magyarosan paprikával, fokhagymával, borssal, vagy olaszosan oreganoval, bazsalikommal

ELKÉSZÍTÉS

1. A zöldségeket apritsd fel, majd tedd a serpenyőbe. Ha jó minőségű edényed van, nem lesz szükséged semmi zsiradékra.
2. Add hozzá a sült húskockákat és a paradicsompürét, majd süsd közepes lángon.
3. Közben forralj vizet a tésztának és főzd készre.
4. A tésztát szűrd le, majd add a zöldséges mixhez. Süsd őket együtt is, most már lehet nagyobb lángon, főleg, ha pirítva szereted. Közben sózd meg és fűszerezd kedved szerint.

Melegen tálald.

Jó étvágyat!

A receptet a Peak oldalára írtam.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!