Teljes kiőrlésű tortilla reggelire


Nemrég vettem pár csomag teljes kiőrlésű tortillát és a klasszikus húsos változat után gondoltam, kipróbálom valami mással töltve: volt mikor sajtot és tojást tettem bele, volt mikor egy kis sonkát is. Ezek mind tipikus reggeli alapanyagok, innen a recept neve. Végülis majdnem ugyan arról van szó, mitha 1-2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret ennél egy sajtos-sonkás rántottával, csak kicsit izgalmasabb formában.
Amúgy bármelyik étkezésre megállja a helyét és a legjobb, hogy könnyen magaddal is viheted.


HOZZÁVALÓK


1 db teljes kiőrlésű tortilla lap
1-2 főtt-, vagy tükörtojás
pár szelet sonka
1-2 szelet light sajt
salátalevelek és egyéb zöldségek ízlés szerint
light ketchup és majonéz

ELKÉSZÍTÉS


A tortilla lapot egy serpenyőben lassú tűzön kezdd el melegíteni, majd pakold meg a “belevalókkal”: nagyon finom, ha beleolvad egy kis sajt, amihez jól harmonizál a tojás akár sütve, akár főzve és karikákra vágva, de sonka is kerülhet bele. Mindezek közé kerüljön sok-sok zöldség, amennyi csak belefér: jégsaláta, saláta mix, paprika, paradicsom… a fantáziádra bízom. Ízesítésnek pedig, hogy még finomabb legyen az összhatás, használj light ketchupot és majonézt.

Jó étvágyat!

A recept a Peak oldalára készült.