HOZZÁVALÓK
(3 kompótostálnyi adag)• 180 g sovány túró (1 doboz)
• 200 g meggy
• 40 g kókuszliszt
• 40 g eritrit (vagy ízlés szerint)
• 10 g kakaópor
• 2-3 tk. konjac liszt
• 1 ek. útifűmaghéj
• víz
• ízlés szerint fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A kókuszlisztet keverd össze 1-2 tk. konjac liszttel, kakaóporral és édesítsd eitrittel. Öntsd fel vízzel (2,5-3 dl) és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy csokis tejbegríz szerű krémet kell, hogy kapj.A túrót lazítsd fel egy kis vízzel, édesítsd és ha rögös állagú, botmixerrel turmixold össze.
1 kiskanálnyi konjac liszttel tökéletessé tudod tenni az állagát. Ezt még turmixolás előtt add hozzá, különben hajlamos összecsomósítani a krémet.
A meggyet eritrittel, fahéjjal, szükség egyetén pici vízzel és 1 ek. útifűmaghéjjal turmixold össze. Egy zselés, lekvárszerű krém lesz az eredmény.
A háromféle krémet rétegezd tetszés szerint desszertes tálkákba. Én alulra csokisat, középre túrósat, majd ismét csokisat, a tetejére pedig meggyeset tettem, a tetejét a maradék túrókrémmel és fahéjjal díszítettem. Ezzel a mennyiséggel 3 kompótos tálkát töltöttem meg. Egy adagban így kevesebb, mint 150 kcal van, tehát tökéletes lehet desszertnek. Teljes étkezésre – pl. uzsonnára, tízóraira a teljes mennyiség sem túlzás. ;)
Tálalás előtt a hűtőben pihentesd pár órát, hogy minden réteg kellően megdermedjen!
Tipp.: más gyümölccsel is nagyon jó lehet, pl. körtével, sárga- vagy őszibarackkal.
Jó étvágyat!
A receptet a Peak oldalára írtam.
Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!