Tavaszi megújulás program: Bea - 12. hét

Sziasztok!

Ez a hetem is izgalmasan telt. Igaz kevesebb mozgással, mint ahogy terveztem, viszont olyan sok minden más foglal(t)most le, hogy nehéz egyeztetni. Ezen a héten volt az egyik iskolába a felvételim, aminek még nem tudom az eredményét, de nagyon jól sikerült, így úgy érzem, jó eredményre számíthatok. Jövő héten jön a másik iskolába a felvételi, majd utána a harmadik. Emellett meg a költözés előkészületeit végezzük. Hihetetlen, hogy mennyi cucc képes felhalmozódni az évek során és olyan szépen elrejtőznek a vackok a házban, hogy észre sem veszed! :D

Így tehát érthető, hogy a prioritásban kissé hátrább került a mozgolódós projekt. ÁM! Ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozom vele! Két szuper ebook-ot is találtam, amiket olvasok és okosodom tőlük. Az egyik a body.builder.hu oldalról megismert Drugs Bunny írása, ’A sárga kapszula’.

Amit itt meg is találtok: http://sargakapszula.hu/

Még nem olvastam végig, de ezt alapkötetként tudom ajánlani mindenkinek, aki komolyabban akar lejárni edzeni, és nem csak pin@tárogatásért, illetve trécselésért váltja meg a bérletet. Ebben a könyvben mindent szépen elmagyaráz (miért nem jó fogyókúra, hogy koplalsz; mi a különbség tömegelés és diéta között; alapvitaminok; alapételek; stb.). A stílusa kifejezetten szórakoztató (imádom a hasonlatait :D ), ahogy olvasom lelki szemeim előtt van a tag, ahogy mondja ezeket.


A másik ebook, amit ma fogok elkezdeni – szintén body.builder-es – ’Amit a zsírégetésről tudnod kell’ címen fut. Erről még nem tudok véleményt alkotni, de a tartalomjegyzék alapján (és persze a megbízható honlap alapján) kétlem, hogy egy kiskegyed szintű írás lenne.



Szóval most ezeket olvasom, és ajánlom, hogy ti is szaladjatok át rajtuk, hátha találtok bennük olyat, ami segít továbblendülni a holtponton.

Angelocska blogbejegyzéseit már több ízben olvasgattam és mindig is szimpatikus volt nekem a leányzó. És ma olvastam egy újabb bejegyzést, ami az eddigi kedvencem, az étkezéssel kapcsolatban. Igazából azt írta le, amit én is igyekszem – hellyel-közzel – megvalósítani. Arról ír, hogy nem feltétlenül csak az a jó táplálkozás, ha mindent grammra pontosan méricskélsz és minden étkezést mértani pontossággal tervezel meg . Mert így iszonyatosan rágörcsölsz a kajálásra, ami épp azt eredményezi, hogy mindig ezen jár majd az eszed és ez egy idő után kikészíti az embert. De azért vigyázat! Nem is azt mondja, hogy verjük a seggére a dolgoknak! Meg kell találni az arany középutat. Már Buddha is megmondta (tudod valamit az arc :D ). Ezt is ajánlom elolvasásra azoknak, akik billegnek az étkezéssel kapcsolatban. 

Lerágott csontnak tűnhet a téma, de amikor saját magad is tapasztalsz valamit, rájössz valamire, akkor az máris új megvilágításba kerül. Tudjátok, hogy miről beszélek, tudom. :)

Nos a hetet ezekkel a felismerésekkel, élményekkel zárom és linkekkel zárom. Jó olvasgatást kívánok hozzájuk! :)