2017. október 18., szerda

Proteines reszelt túrós muffinsütőben


A reszelt túrós egy nagyon egyszerűen elkészíthető süti, amit én most fehérjés változatban készítettem el, szilikon kosárka formákban. A jó hír, hogy a recept alapján elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják a sütit.



HOZZÁVALÓK


  • 250 g túró
  • 120 g light vaj
  • 50 g Slim Secret Protein (bármelyik csokis alapú íz)
  • 50 g rizsliszt
  • 50 g kókuszliszt
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • Édesítő ízlés szerint
  • 1 tojás
  • Bio reszelt citromhéj


ELKÉSZÍTÉS

A tésztához keverd össze a fehérjeport, a liszteket és a kakaóport és ízlés szerint egy kis édesítőt, majd gyúrd össze a vajjal és a tojás fehérjével. Akkor less jó a tészta állaga, ha kicsit morzsálódik, de össze is lehet nyomkodni úgy, hogy ne essen szét. Ha kell, pici folyadékot adj hozzá.
A tészta felét tedd a sütiformáid, vagy tepsid aljába és jól nyomkodd össze.


A túrót keverd össze a tojás sárgájával, ízesítsd reszelt citromhéjjal és édesítsd ízlés szerint.
Tedd a túrós réteget a tésztarétegre, majd fedd be a maradék kakaós tésztával, de most úgy, hogy morzsás legyen a teteje.
180 °C-ra előmelegített sütőben süsd készre.


Tápanyagtartalom az egész sütiben:
1615 kcal, 104 g fehérje, 103 g szénhidrát, 83 g zsír
Ezt annyi részre kell osztani, ahány db sütid lesz.

Tipp: A zsír- és ez által a kalóriatartalom csökkenthető, ha light vaj helyett light margarint használsz, a túród pedig sovány (nekem kivételesen félzsíros volt, így azzal számoltam).

A receptet a Peak oldalára készítettem.